• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Волонтерство на Вінниччині стане системним!

Волонтерство на Вінниччині стане системним!

2013-08-12

/Files/images/DSC_0350.JPG

Протягом 4 теплих літніх днів, з 6 по 9 серпня, на базі Тиврівського ліцею-інтернату розгорнувся освітній табір «Вінниччина волонтерська».

Незважаючи на канікули та неробочий настрій, до табору завітали небайдужі активісти з усієї області. Для участі в таборі необхідно було сформувати команду з двох осіб – учня або учениці та вчителя або вчительки. Всі вони приїхали з власними волонтерськими ініціативами.

Тому метою роботи табору було навчити не тільки визначатися з ідеєю, але й знайти механізми та ресурси для її впровадження.

Ініціатором такого корисного та актуального проекту стала волонтерка Корпусу Миру США в Україні Керіс Ервін, яка з травня 2012 року працює в вінницькій громадській організації «Філософія Серця». А підтримати соціально-важливий проект долучилась Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування. Також, Керіс долучила до навчання і досвідчених тренерів Володимира Трандафіла та Ольгу Таранову.

Не давав сумувати учасникам табору і медійний партнер проекту – «Громадська студія», яка у вільний вечірній час організувала фотосесію для команд на кращу візуалізацію «волонтерства».

Всього табір об’єднав роботу 54 учасників, які по завершенню мають у себе в районах реалізувати свої ініціативи та долучитися до обласної Мережі волонтерських клубів, яку організатори планують створити за результатами проекту.

Так, сприятлива та творча атмосфера Тиврівського ліцею-інтернату, який гостинно прийняв активістів, став колискою волонтерства на Вінниччині.

Організатори:

ГО «Філософія Серця»

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування

За підтримки Корпусу Миру США в Україні

Партнери:

Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки

Відділи та управління освіти і науки РДА Вінницької області

Департамент освіти і науки Вінницької ОДА

Медійний партнер: Вінницька обласна громадська організація «Громадська студія»

/Files/images/DSC_0336.JPG

/Files/images/DSC_0105.JPG

/Files/images/DSC_0157.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 431

Коментарi