• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Село Пасинки – бізнес-інкубатор ФОПів-дорожників?

Село Пасинки – бізнес-інкубатор ФОПів-дорожників?

2019-10-30

/Files/images/2019_rk/Пасинки гол.png

В червні 2019 року в системі електронних закупівель Прозорро з’явилось оголошення про закупівлю «Капітального ремонту дороги до міського кладовища від вул. Хлібозаводська в м. Ладижин» на суму 11,7 млн.грн.

На аукціон прийшло два учасника: ФОП Погосян Анна та ФОП КОЛОМІЄЦЬ ТЕТЯНА ІВАНІВНА. Обидва вони зареєструвалися підприємцями в 2019 році. Алла Погосян – 11 лютого, а Тетяна Коломієць – 7 червня. За даними аналітичної системи YOUCONTROL обидва учасника з села Пасинки Шаргородського району, що на Вінниччині та, навіть, з однієї вулиці – Коцюбинського. Пані Погосян мешкає в будинку № 30, а Коломієць – в № 29.


/Files/images/2019_rk/Пасинки 1.png/Files/images/2019_rk/Пасинки 2.png


За адресою: с. Пасинки, вул. Коцюбинського,30 також зареєстрований ФОП ХАЛОЯН ОГАНЕС ГАГІКОВИЧ, який 29.05.2019р. припинив свою підприємницьку діяльність. Проте, це не єдиний підприємець Халоян з Пасинків. За даними аналітичної системи clarity-project в Пасинках зареєстровано ще як мінімум 7 підприємців Халоянів. Деякі з них вже були фігурантами наших матеріалів. Троє Халоянів також припинили свою діяльність. Це ХАЛОЯН НАРЕК, ХАЛОЯН ТЕТЯНА та ХАЛОЯН ХАЧИК.


/Files/images/2019_rk/Пасинки 3.png


Такими темпами скоро все село Пасинки буде підприємцями, які або щойно зареєструвалися, що ремонтувати дороги, або вже припинили ремонт доріг.

Повертаючись до ремонту ладижинської дороги, варто зазначити, що дивним чином Ладижинська міська рада не зазначила в кваліфікаційних критеріях наявність досвіду виконання аналогічних робіт. Саме відсутність цієї вимоги, на думку громадських моніторів, стала «зеленим світлом» для участі в аукціоні ФОПів-початківців.

Крім того, обидві підприємиці надали в складі тендерних пропозицій «договори про надання послуг технікою» з одним постачальником – ТОВ «БМФ «ЕТАЛОН-БУД».


/Files/images/2019_rk/Пасинки 4.png


В тендерній пропозиції Анни Погосян міститься договір про надання транспортних послуг з комунальним підприємством «Ладижинський комбінат комунальних підприємств» Ладижинської міської ради. Очолює КП Коломієць Олександр Станіславович, який можливо перебуває в родинних стосунках з іншою учасницею торгів./Files/images/2019_rk/Пасинки 5.png



Зазначені факти скеровані до Вінницького тервідділення Антимонопольного комітету для перевірки можливої змови.


Кiлькiсть переглядiв: 779

Коментарi