• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про гарну співпрацю вінницької організації з Черкаським тервідділеням Антимонопольного комітету

Про гарну співпрацю вінницької організації з Черкаським тервідділеням Антимонопольного комітету

2019-07-09

/Files/images/2019_rk/Змова АМКУ.jpg

Одним з найпоширеніших порушень у сфері публічних закупівель є змова між учасниками. Лише в цьому році громадською організацією «Філософія Серця» було підготовлено і направлено до Антимонопольного комітету 24 звернення про анти конкурентні узгоджені дії – змову. За 2018 рік таких звернень було близько 30. Переважна їх більшість стосувалась змови учасників з Вінницької області.

Серед історій успіху варто відзначити співпрацю з Черкаським територіальним відділення Антимонопольного комітету. Лише 2 заяви були про змову черкащан. За обома зверненнями тервідділення оштрафовало фігурантів заяв за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про другу "перемогу" над змовами сьогодні, 09 липня 2019 року, в мережі Фейсбук повідомила голова Черкаського тервідділення Юлія Чемич.

Адміністративна колегія Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала, що ТОВ «Уманська дорожньо-будівельна компанія» і ФОП Ворошилова А.Б. вчинили порушення передбачене пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Як встановило відділення вказані суб’єкти господарювання приймали участь у процедурі закупівлі робіт, що проводилась у вересні 2017 року Джулинською сільською радою (Вінницька область).

За результатом аналізу конкурсних пропозицій зазначених суб’єктів господарювання, документації конкурсних торгів Замовника, а також матеріалів, отриманих в ході розгляду справи, встановлено обставини та факти, які свідчать про те, що учасники узгодили між собою умови участі у торгах.

За даними аналітичної системи YouControl відповідачі зареєстровані за однією адресою. Також вони мали однакові бланки, зазначили однакову техніку і частково одних і тих самих працівників.

На відповідачів: ТОВ «Уманська дорожньо-будівельна компанія» та ФОП Ворошилову А.Б. накладено штрафи відповідно до діючого законодавства України.

Також, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» в подальшому ТОВ «Уманська дорожньо-будівельна компанія» і ФОП Ворошиловій А.Б. заборонено брати участь у публічних закупівлях протягом 3 років.


/Files/images/2019_rk/змова АМКУ 2.jpg


Сумним для відповідачів у цій справі є і те, що жоден з них не виграв тендер. Вони просто були учасниками.

Нажаль трохи гірша ситуація у Вінницькій області. Місцеве тервідділення ще не прийняло жодного рішення про «внесення відповідачів до чорного списку». Проте початок покладений і на сайті Вінницького тервідділення є рішення про накладення штрафів за ненадання інформації на ТОВ «БК Пегас» на суму майже 80 тисяч гривень.

Кiлькiсть переглядiв: 604

Коментарi