• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінничани не підтримали ПАТ «Вінницягаз» у прагненні змінити структуру тарифу

Вінничани не підтримали ПАТ «Вінницягаз» у прагненні змінити структуру тарифу

2019-02-05

/Files/images/2019_rk/Вінгаз 5.jpg

04 лютого 2019 року на адресу Кабінету Міністрів України та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) коаліцією громадських організацій Ліга НІКА з Вінниці було надіслано листа з незгодою зміни тарифу для ПАТ «Вінницягаз».

Таке рішення було прийнято 30 січня в результаті першого у Вінниці відкритого обговорення зміни структури тарифу, на яке зібралось близько сотні вінничан.

Такий інтерес до обговорення викликало декілька факторів. Це і обурення щодо проведення аналогічних слухань 22 грудня 2018 року, під час яких громадськість була представлена лише 12 особами.


/Files/images/2019_rk/Вінгаз 1.jpg


Навіть поверхневий аналіз інформації інтернету вразив представників Ліги НІКА: перші два прізвища, обрані навмання – працівники ПАТ «Вінницягаз»!


/Files/images/2019_rk/Вінгаз 2.jpg/Files/images/2019_rk/Вінгаз 3.jpg


Також накопичилось у вінничан питань і щодо якості газу, і щодо зайвих нарахувань в платіжках, і щодо «неправильності» роботи лічильників.

Воно й не дивно. Бо це вперше представники підприємства-монополіста вийшли на відкритий діалог з громадою.

І хоч цього разу фінансовому директору ПАТ «Вінницягаз» Сергію Кібітлевському і речниці Ларисі Логіновій не вдалось переконати вінничан, що підприємство потерпає від збитків, є надія, що порозуміння буде знайдено.

Для цього лише потрібно бажання і взаємопорозуміння, до якого поки що ПАТ «Вінницягаз» не готовий. Адже інформаційні матеріали, розміщені на його сайті ніяк не свідчать про пошук компромісу і необхідність громадської підтримки в складних «тарифних» рішення.

Представники коаліції ГО Ліга НІКА зобов’язуються відслідковувати ситуацію зі зміною структури тарифу та працювати над пошуком компромісу між монополістом і громадою.

Більше інформації на відео тут.

Організаторами відкритого обговорення зміни структури на газ виступила Коаліція громадських організацій Ліга НІКА за підтримки Ресурсного центру підтримки ОСББ міста Вінниця і ГО Голос народу.

/Files/images/2019_rk/Вінгаз 4.jpg/Files/images/2019_rk/Вінгаз 6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 648

Коментарi