• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам’ятаєте коли дизпаливо було по 17 грн? В Хмільнику – 13 квітня 2018р.!

Пам’ятаєте коли дизпаливо було по 17 грн? В Хмільнику – 13 квітня 2018р.!

2018-08-23

/Files/images/2018_rk/КП Хмільник гол.jpg джерело: http://vgolos.com.ua

Українці вже звиклися, що ціни на паливо коливаються від 25 до 30 гривень. Зрозуміло, що оптова ціна мала б бути меншою. Але ціна в 17 грн. за літр здивувала навіть досвідчених аналітиків, що моніторять закупівлі.

5 березня цього року КП "Хмільниккомунсервіс" розмістив в системі публічних закупівель Прозорро оголошення на придбання 55 тис. літрів бензину та дизпалива. На цю закупівлю комунальне підприємство запланувало 1,67 млн.грн. 22 березня було визначено переможця - ТОВ Хмільникагротехсервіс. Він виборов перемогу з ціною 19 грн/л бензину А 92 і 17 грн/л дизпалива і 13 квітня було підписано договір на поставку пального.


/Files/images/2018_rk/КП Хмільник.jpgскрін з YouControl.


І нібито крута економія коштів, і все законно. Але вже 25 червня в системі Прозорро з’являється додаткова угода про підвищення ціни, в зв’язку зі зміною ціни на ринку! Але ж ринок вже і не пам’ятає таких цін, з якими ТОВ Хмільникагротехсервіс переміг в торгах. Станом на 15 серпня аналогічних угод існує вже три і ціна благополучно дісталася відмітки 23 грн/л на обидва види палива.

Активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» вирішили перевірити ТОВ Хмільникагротехсервіс за допомогою аналітичної системи YouControl.

Так, ще у 2014 році було відкрито кримінальне провадження «…службові особи ТОВ «Хмільникагротехсервіс» (ЄДРПОУ 33625908) юридична адреса: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Привокзальна, 7-А, здійснюють незаконну діяльність з виробництва та випуску на ринок України неякісних світлих продуктів, що відноситься до небезпечної продукції, тобто нафтопродукту, що не відповідає вимогам ДСТУ 4063-2001» (повний текст ухвали в приєднаному файлі). Справа досі не закрита.

Чи знав замовник про кримінальну справу і неякісне паливо? Чи отримував керівник КП вигоду? Чи було законним підвищення демпінгової ціни?

Всі ці питання активісти руху «Під контролем» поставлять правоохоронним органам.

Кiлькiсть переглядiв: 649

Коментарi