• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Створення наглядової ради при КП «Вінницяоблтеплоенерго» відтерміновується

Створення наглядової ради при КП «Вінницяоблтеплоенерго» відтерміновується

2017-12-18

Проект рішення про створення наглядової ради при КП «Вінницяоблтеплоенерго» був знятий із порядку денного 27 сесії Вінницької обласної Ради.

Відповідне рішення було прийнято на засідання президії Вінницької обласної Ради 18 грудня, хоча перед цим було підтримано 4 депутатськими комісіями.

Проте, після критики проекту рішення, яку висловив заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Василь Броварник, іншого рішення годі було й сподіватись. Так, на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження, яку очолює один із ініціаторів створення наглядової ради при КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрій Ковальов, Василь Броварник висловив занепокоєння, що наглядова рада перебере на себе фактично усі функції директора комунального підприємства.

На аргументи громадських активістів, які прийшли на засідання депутатської комісії, щоб відповісти на запитання депутатів щодо проекту рішення, що наглядова рада не втручатиметься в оперативну та поточну діяльність підприємства, заступник голови Вінницької ОДА не зважав.

Можливо, саме його позиція стала вирішальною при прийнятті рішення на засіданні президії обласної Ради про зняття проекту рішення про створення наглядової ради при КП «Вінницяоблтеплоенерго» та повернення його на доопрацювання.Нагалдємо, що основними принципами діяльності наглядової ради, відповідно до проекту рішення, що було розроблено Центром «Ейдос» є:– Колегіальний принцип роботи наглядової ради, які має складатись з представників органу управління КП та незалежних експертів, що становлять більшість від її загального складу та обираються на прозорому і відкритому конкурсі спеціально створеною комісією;– Наглядова рада контролює та спрямовує діяльність комунального підприємства, проте не втручається в його оперативну діяльність;– Наглядова рада має широкі повноваження та здійснює контроль за діяльністю комунального підприємства в інтересах територіальної громади міста;– Наглядова рада підзвітна обласній Раді та раз на рік звітує про свою діяльність, а за результатами звіту може бути розпущена, в разі її неефективної роботи.

Громадські активісти з ГО «Центр громадської активності «Результат» та ГО «Філософія Серця» продовжуватимуть й надалі проводити роз’яснювальну роботу серед депутатів обласної Ради та готові до діалогу з усіма зацікавленими сторонами з метою все ж створити наглядові раді при комунальних підприємствах.

Публікація підготовлена та здійснена в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.

Кiлькiсть переглядiв: 437

Коментарi