• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадський Ревізор в Центрі онкології

Громадський Ревізор в Центрі онкології

2018-06-04

/Files/images/2018_rk/f4-225x300.png

Черговою лікарнею моніторингу Громадського Ревізору став Подільський регіональний центр онкології. На території розміщено декілька корпусів, але в жоден нам так і не вдалось потрапити. Чому ж так, читайте далі…Відповідь на це питання є досить простою. Так як і в більшості лікарень, які розташовані на території міста та збудовані десятиліття тому, доступ для людей на візка у приміщення цих лікарень обмежений через високі бордюри, не вірний кут нахилу пандусів та ін.Разом з Сюзанною Жуковською – нашою експерткою з ГО «Гармонія» – ми спершу намагались потрапити в адміністративне приміщення закладу, в якому розміщена реєстратура. Оточений корпус високими бордюрами та лише збоку є невеличкий заїзд, яким важко скористатись без сторонньої допомоги.

Біля входу в корпус є пандус, але його кут нахилу не відповідає нормам. За рекомендацією Сюзанни, необхідно продовжити пандус та зробити розворот, що і прилегла територія дозволяє, та обов’язково облаштувати його поручнями. Наразі ж, Сюзанні не вдалось потрапити до приміщення, а отже не вдалось і перевірити наявність доступного туалету, душу та палат.

Хірургічний корпус має пандус, але навіть якщо вдастся скористатись ним з допомогою, далі в приміщенні розміщенні сходинки і відсутній ліфт. Тому, перевірити доступність і цього приміщення нам не вдалось.

На територій лікарні розміщена аптека «Конекс», яка є лише орендарем приміщення, тому адміністрація лікарні не несе відповідальність за їх дії. Але ми не могли оминути її увагою. Адже пандус біля входу в аптеку є, але він має більше «декоративний» характер – фактично, це просто сходи, які прикриті металевою сіткою. Навіть за сторонньої допомоги виїхати на нього нереально.

Більш менш доступним для людини на візку було лише приймальне відділення, яке завдяки тому, що сюди під’їжджають карети швидкої допомоги, а пандус зроблений для заїзду каталок.

Хоч і багато питань у нас виникало під час моніторингу, але ми розуміємо, що майже кожна лікарня є заручниками старих будівель та розмірів видатків на ремонт приміщень. Та спільними зусиллями, за активної співпраці головних лікарів та громадськості ми можемо донести головний тезис – місто має бути доступне для усіх! А отже і сподіватись на отримання додаткових коштів на приведення у відповідність стандартам інклюзивності приміщення лікарень Вінниці.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Кiлькiсть переглядiв: 473

Коментарi