• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Присутні – 14, голосують – 15! Як? Майстер-клас від Вінницької адміністрації!

Присутні – 14, голосують – 15! Як? Майстер-клас від Вінницької адміністрації!

2013-05-25

/Files/images/голосование.jpg

Вже багато років на Вінниччині проводиться конкурс для громадських організацій. Конкурс мав би підтримувати проекти, які б сприяли вирішенню місцевих проблем. Ідея чудова! Обласна Рада в минулому році навіть програму відповідну прийняла, в якій передбачені пріоритетні завдання.

І як ви думаєте, чому вона (Програма) не працює? Правильно, не справляються виконавці. А виконавець – департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

До минулого року ніхто не цікавився як же проводиться конкурс. Тому громадська організація «Філософія Серця» вирішила поцікавитись, на які добрі справи йдуть бюджетні гроші. Інформацію на сайті адміністрації відшукати не вдалось, хоча це порушення постанови Кабміну № 1049. Тоді вирішили громадські експерти провести громадську експертизу. І знову нічого не вийшло. І знову порушення постанови Кабміну, тільки іншої, № 976. Замість всієї запитуваної інформації, департамент надав протоколи засідання конкурсної комісії та 5 (із 13) творчих звітів організацій, які перемогли у конкурсі.

Тут дива і почались!

В одному з протоколів: присутні 14 членів комісії, а голосує – 15. Ще в одному – підроблено підпис члена комісії Юлії Григи, голови ГО «Філософія Серця». Особливі думки окремих членів комісії не враховують, незважаючи не те, що це думка депутата обласної ради і дуже конструктивна! Виводяться і заводяться нові члени комісії хаотично, не фіксуючи протокольно. Творчі звіти 5 організацій, які вдалось отримати, всі за підписом начальника управління. Чи то він виконав всі 5 проектів, чи просто допомагав із складанням звітності, ми не з’ясовували. Допустимо це чи ні? Думаємо, оцінку мають дати правоохоронні органи.

А наша мета – прозора робота органів влади та ефективне використання бюджетних грошей! І звісно, більш відповідальне ставлення чиновників до своїх обов’язків.

Результати громадської експертизи та пропозиції в приєднаному файлі.

Довідка: ГО «Філософія Серця» отримувала підтримку в розмірі три тисячі грн. в рамках обласного конкурсу у 2009 році на друк довідника про конкурси, що проводяться облрадою і адміністрацією. Більше жодного разу не подавала проектів.

Кiлькiсть переглядiв: 503

Коментарi