• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Чи залишаться багатомільйонні медичні картки основним заходом боротьби з корупцію?!

Чи залишаться багатомільйонні медичні картки основним заходом боротьби з корупцію?!

2013-04-29










Про проблеми реалізації ї антикорупційної програми говорили представники Мінюсту та громадські активісти 29 квітня 2013 року на круглому столі «Участь громадськості у реалізації Державної програми запобігання та протидії корупції на 2011-2015 роки».

За словами представника проекту «Державну антикорупційну програму під контроль громадськості», результати громадського моніторингу викрили низку проблем, які будуть представлені в монітринговому звіті разомз пропозиціями про можливі шляхи їх усунення. «Хочеться відмітити невідповідність індикаторів заходам програми, технічні помилки, як наприклад неіснуючі виконавці, відсутність фінансування, а також доцільність окремих заходів, як наприклад передбачені 803 мільйони гривень для Міністерства охорони здоров’я на електронні медичні картки» - зазначив він.

Керівник Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією Юрій Лавренюк презентував учасникам свої пропозиції, а саме запропонував передбачити розділ «Регіональні антикорупційні програми» в Державній програмі та систему дистанційного самооцінювання державних службовців. Говорив він і про проблеми розробки та впровадження регіональних програм, які більшою мірою є декларативними планами.

Долучилась до дискусії і одна з співрозробників Вінницької регіональної програми, голова ГО «Філоссофія Серця» Юлія Грига. «Наша організація протягом минулого року проводила громадський моніторинг її виконання, і я можу з впевненністю сказати, що програму виконувати ніхте не збирається!!! Не виконуються навіть заходи, які не потребують фінансування. Окремо хочу відзначити, що величезною проблемою реалізації є надзвичайно низький рівень комунікації між виконавцями програм та їх розробниками. І ця проблема майже паралізує виконання програм як на регіональному, так і на національному рівнях» - наголосила вона.

Підсумовуючи захід, представники Мінюсту запевнили присутніх, що всі пропозиції будуть винесені на публічне обговорення та максимально враховані під час розробки змін до діючої програми. Закликали усіх долучитися до напрацюваня якісних змін та оперативної і конструктивної співпраці.

Нажаль, записати засідання круглого столу нашому медіа-партнеру «Громадській студії» не дозволили, тому відгуки учасників ми були змушені записати під стінами Міністерства. Проте, сподіваємося що потроху влада звикне до присутності незалежних ЗМІ та громадської думки!

Кiлькiсть переглядiв: 449

Коментарi

  • Macmac

    2013-08-11 06:38:24

    That's really shrwed! Good to see the logic set out so well....

  • Tanzeem

    2013-08-08 05:16:15

    Kngdlewoe wants to be free, just like these articles!...