• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінниця оновила Положення про допорогові закупівлі!

Вінниця оновила Положення про допорогові закупівлі!

2018-03-02

/Files/images/2018_rk/допороги.jpg джерело: http://www.zerkalo-obukhova.com.ua/

Положення про проведення допорогових закупівель у Вінниці було прийнято рішенням виконавчого комітету від 01.12.2016 №2832. Відпрацював по ньому трохи більше року, керівництво міста дійшло висновку про необхідність його вдосконалення.

Яких змін зазнало Положення про проведення допорогових закупівель (за бюджетні кошти) через систему ProZorro? Що можна вважати «перемогою» і які залишились проблемні зони?

Тож про все по порядку. До перемог нової версії документу однозначно можна віднести такі положення:

1. Відтепер жодне комунальне підприємство не зможе відмовитись від використання системи, не визнаючи себе замовником в розумінні закону «Про публічні закупівлі».

2. Поріг проведення закупівель через ProZorro зменшено з 50 до 30 тисяч гривень.

3. При укладанні прямого договору обов’язкове розміщення договору в системі протягом 10 днів.

На що варто було звернути увагу, готуючи нову редакцію документу:

1. Неврегульованим залишилось питання подання аналогів\еквівалентів. Підступне словосполучення «Замовник може» зазначати еквівалент надійно тримає позиції.

2. Також Замовник може вимагати документи в паперовому вигляді, щоправда лише під час кваліфікації чи від переможця. Однак в той час, коли всі намагаються перейти на електронний документообіг, ця норма виглядає трохи «бородатою».

Але зміни однозначно на краще! Це крок до більшої прозорості і підконтрольності з боку влади, а от наскільки він буде дієвим залежить вже і від активних вінничан.

Кiлькiсть переглядiв: 953

Коментарi