• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Що купуватимуть комунальні підприємства Вінниці у 2018 році?

Що купуватимуть комунальні підприємства Вінниці у 2018 році?

2018-01-24

/Files/images/2018_rk/КП 1.jpg

Відповідно до Рішення виконкому Вінницької міської ради від 15.06.2017 р. № 1423 «Про Порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради в мережі Інтернет», до 15 січня кожного року комунальні підприємства Вінниці повинні публікувати свої річні плани закупівель. З їх допомогою можна дізнатись, що саме, коли і на яку суму купуватимуть вінницькі КП.

Членкині антикорупційної групи «Відкрита Вінниця» Вінницького Партнерства Реформ вирішили перевірити як комунальні підприємства виконали цю норму. Картина виявилась доволі сумна! Попри те, що на календарі вже 24 січня, з 40 комунальних підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, лише вісім! оприлюднили свої річні плани закупівель на 2018 рік на сайті міської ради або свої власних сайтах:

- КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»

- КУП ВМР «Технобуд»

- МКП «Аварійно-диспетчерська служба»

- КП ВМР «Муніципальна поліція»

- КП «Меридіан»

- КУП «ЕкоВін»

- МКП «Архітектурно-будівельний сервіс»

- КП «Аеропорт Вінниця» - аутсайдер попереднього рейтингу виконання рішення про оприлюднення інформації, який зробили активістки антикорупційної групи «Відкрита Вінниця».

При цьому МКП ""Адміністративно-технічний центр", МКП–РГ "Вінницька газета", ЗК "Академічний міський камерний хор "Вінниця", КП "Вінницякартсервіс" хоча б зазначили на сайті міської ради, що «Річний план закупівель підприємства ​не формується в зв’язку з тим, що вартість одного предмету закупівлі не перевищує 50 тис.грн.»

А от МКП-ІТА «ВІТА» не визнає себе замовником у розумінні Закону України "Про публічні закупівлі", тому і не складає річний план закупівель.


/Files/images/2018_rk/КП 2.jpg


МКП «Вінницька міська аптека» теж зазначили, що їх діяльність не підлягає під дію Закону «Про публічні закупівлі».

А що ж решта комунальних підприємств? Коли будуть опубліковані їх річні плани закупівель?

Нагадаємо, що відповідно до Рішення виконкому «Про Порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради в мережі Інтернет», керівник комунального підприємства несе персональну відповідальність за своєчасність надання, оновлення і розміщення інформації на сайті комунального підприємства або, в разі відсутності власного сайті, на офіційному веб-сайті міської ради. Невиконання або неналежне виконання, а також порушення термінів виконання цього рішення є підставою для депреміювання та позбавлення інших видів заохочень керівника.

Контроль за достовірністю та/або актуальністю інформації про діяльність підпорядкованих комунальних підприємств здійснюють департаменти, відділи, інші структурні підрозділи міської ради, які є органами управління комунальних підприємств міста.

Тому ми, членкині антикорупційної групи «Відкрита Вінниця» Вінницького Партнерства Реформ, звертаємо увагу директорів департаментів, начальників відділів та інших структурних підрозділів міської ради про неухильне виконання даного рішення виконкому та очікуємо найближчим часом дізнатись, що ж буде у «закупівельному кошику» комунальних підприємств міста!

Публікація підготовлена та здійснена в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.
Кiлькiсть переглядiв: 1001

Коментарi