• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Крилатий тендерний фаворит "заробив" 35 млн. за півроку свого існування

Крилатий тендерний фаворит "заробив" 35 млн. за півроку свого існування

2017-12-07

/Files/images/2017_rk/пегас.jpg

13 червня 2017 року у Вінниці на вул. Єрусалимка з’явився чи не найфартовіший за останній час учасник тендерного «ринку» Вінниччини – ТОВ «БК ПЕГАС». Вже 1 серпня ТОВ отримало перший тендерний контракт на мільйон гривень на «Реконструкцію учбового приміщення КЗ «Мізяківсько-Хутірського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» для розміщення санвузлів та влаштування зовнішніх інженерних мереж ». Єдиним конкурентом його на цьому аукціоні був ФОП Толочко Антон Володимирович. В такому союзі було проведено ще дві закупівлі на суму майже 4 млн.грн.

В аналітичній системі «YouControl» директором ТОВ «БК ПЕГАС» зазначений ЖОВТАН АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ. Жодних підозрілих зв’язків по ТОВці і його керівнику в системі немає. Проте, в системі електронних закупівель ProZorro розміщена інформація про закупівлю у 2016 році «Капітальний ремонт гаражів по вул. Соборна, 50», в документації переможця якої - ФОП Толочко А.В., міститься довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації. Відповідно до цієї довідки, посаду інженера-будівельника займає Жовтан А.В.


/Files/images/2017_rk/Толочко.jpg


А от в 2017 році той самий об’єкт - « Капітальний ремонт гаражів по вул. Соборна, 50» відремонтував вже ТОВ «БК ПЕГАС» на 911 тис.грн. Замовником ремонтних робіт в обох випадках був Виконком Вінницької міської ради.

Співпадіння між цими двома учасниками є не лише по об’єктах. Вони також спостерігаються в довідках про матеріально-технічну базу та працівників. В більшості випадків ТОВ «БК ПЕГАС» зазначав, що працюватиме без субпідрядників, проте в довідках про працівників показував лише 6-7 посадових осіб.

За даними системи clarity-project «ПЕГАС» вже має 10 підписаних контрактів на суму майже 36 млн.грн. Ще 2 кнтракти на стадії підписання. А «най ласий» тендер в 41,5 млн. знаходиться на розгляді.


/Files/images/2017_rk/пегас 2.jpg


Виникають питання і до закупівлі, в якій приймають участь обидва зазначених фігуранта - Реконструкція ЗОШ І-ІІ ступенів під ДНЗ по вул. Центральна в с. Червоне Немирівського району. Стартова ціна ремонту школи була 7 571 956грн. ФОП Толочко А.В. запропонував ціну в 6 900 000 грн., але понизив її під час аукціону до 3 500 000 грн.!


/Files/images/2017_rk/Толочко 2.jpg


Проте з усіх необхідних документів для участі Антон Толочко завантажив лише дві позиції, що означає, що його заявку буде одразу відхилено через невідповідність вимогам.


/Files/images/2017_rk/Толочко 3.jpg


Листи з описом ситуації щодо можливих порушень тендерного та анти конкурентного законодавства скеровані до контролюючих та правоохоронних органів, які мають дати правову оцінку зазначеним діям.

Кiлькiсть переглядiв: 1003

Коментарi