• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Трохи світла на вибухову військову частину А1119

Трохи світла на вибухову військову частину А1119

2017-09-27

/Files/images/2017_rk/ВЧ 1119 МОНpg.jpg

26 вересня 2017 року Вінниця відчула весь жах вибухів військових снарядів. Палали і гриміло всю ніч склади боєприпасів військової частини А1119.

Довідка з Wikimapia:

Бывшая войсковая часть 63142. база хранения боеголовок48-й арсенал дислоцируется в двух километрах в городе от города Калиновка (Винницкая область) с ноября 1938 года. На арсенале хранится 188 тыс. тонн боеприпасов (10 тыс. условных вагонов) на площади 60 га. Среди них - ракеты системы залпового огня "Смерч", "Ураган" и "Град".

Ми вирішили дізнатися трохи більше про військову частину і її керівництво. Нажаль на сайті Міністерства оборони жодної інформації. На ресурсі Ukrainian Military Pages є згадка про те, що над військовою частиною встановлено шефство. Відповідно до Указу Президента від 8 серпня 2017 року №213/2017 його закріпили за Вінницькою обласною державною адміністрацією і Калинівською районною державною адміністрацією. В чому полягає шефство не зазначено.

Інформацію про декларацію командира цієї частини вдалося відшукати лише через декларацію про доходи. Командиром частини є Малежик Ігор Григорович. В декларації пан Ігор відобразив лише дві ділянки землі і зарплата. Одну з ділянок площею 1 га Малежик отримав в серпні 2016 року. Рух проти політичної корупції «»Під контролем» бере на себе зобов’язання ретельно дослідити декларації всього командування чистини.

Тепер найцікавіше. Закупівлі.

Лише Товариство з обмеженою відповідальністю торгівельно-виробниче підприємство "АСТЕК" за інформацією пошукової системи YouControl в цьому році отримало від ВЧ А 1119 на протипожежне обладнання на загальну суму 663 696грн.


/Files/images/2017_rk/ВЧ 1119.jpgскрін з YouControl


На порталі публічних закупівель Prozorro ми знайшли чимало цікавих закупівель. Наприклад:


/Files/images/2017_rk/ВЧ 1119_2jpg.jpg/Files/images/2017_rk/ВЧ 1119_3jpg.jpg


Під грифом «воєнної таємниці» в українській армії відбуваються нацинічніші і найнахабніші закупівлі.

Якщо всі кошти, витрачені на системи спостереження, були витрачені за призначенням, то про яку диверсію може йти мова?! Як може такий важливий військовий об`єкт бути легкодоступним для когось? Чи це таким чином частина готувалась до ревізії, яка мала початися 1 жовтня?

І головне питання – коли, нарешті, закупівлі будуть належним чином контролюватися державою? Всі контролюючи і правоохоронні органи без повноважень, зусилля громадських активістів мають мінімальний ефект. Ціна кожного такого вибуху – ріст протестних настроїв в суспільстві і байдужість держави до соціальних наслідків відверто лякає.

Кiлькiсть переглядiв: 656

Коментарi