• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нахіба в тарифи закладати найвищі ціни?

Нахіба в тарифи закладати найвищі ціни?

2017-09-10

/Files/images/2017_rk/стомат 11.jpg

Знову під час моніторингу закупівель на ProZorro здивував "Медичний стоматологічний центр" – комунальне підприємство Вінницької міської ради. Під час закупівлі деззасобів Замовник – стоматцентр зазначив досить дивну вимогу


ДО УВАГИ УЧАСНИКА!

Аналога продукції не подавати, тому що Аніоспрей квік , Хлорантоїн, Сурфаніос леман фреш включені в розрахунки по тарифам. Замовник не буде приймати пропозицію до розгляду незалежно від ціни, яку Ви запропонуєте.


Крім того, що особи, які готували оголошення про закупівлю зазначили конкретні торгові марки, так виявляється вони ще й в тарифи закладені.

Але знайшлись сміливці, які все ж таки вирішили спробувати запропонувати аналогічні засоби.

Пропозиції ТОВ "ВІК-ХХІ ВІК" і ТОВ "ІМЕД" були відхилені виключно по причині надання аналогів деззасобів. Пропозиції були на 11 830грн. та 13 042,80грн відповідно. Але переможцем обрали «ФОП Михайлюк Валентин Дмитрович» з сумою пропозиції у 32 194грн.

Метою Закону «Про публічні закупівлі» є раціональне використання бюджетних коштів. Не завжди критерій «найнижча ціна» є виправданим, але закупівля деззасобів в 2,5-3 рази дорожче через те, що саме такі закладені в тарифи, виглядає не просто нераціонально, але й корупційно. І такі підходи до проведення закупівель спостерігаються постійно на цьому підприємстві.

Так, наприклад на сайті Prom.ua, препарат Сурфаниос лемон фреш (1л) коштує від 420 д 55 грн., а учасник ТОВ "ВІК-ХХІ ВІК" запропонував аналог Вернедор по 250грн.!!!

Як готуються тарифи і чому такі затверджуються – питання до міської ради. А громаді може варто і котрусь з форм громадського контролю застосувати? Міська рада затвердила їх багато: громадська експертиза, громадські слухання, місцева ініціатива, бюджетний регламент. Може вже час не словом, а ділом…?

Кiлькiсть переглядiв: 637

Коментарi