• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Кримінальна справа» не завада або чим небезпечні допорогові закупівлі

«Кримінальна справа» не завада або чим небезпечні допорогові закупівлі

2017-08-27

/Files/images/2017_rk/віндор.jpg

В продовження теми ЖКГ…

Аналізуючи інформацію на порталі prozorro, натрапили на цікаві закупівлі Департаменту житлового господарства. Це «Капітальний ремонт благоустрою прибудинових територій житлових будинків по вул. Некрасова, 3, 5, 17, 19 в м. Вінниця» і «Капітальний ремонт благоустрою прибудинових територій житлових будинків по вул. Некрасова, 9, 11, 13, 13А, 15 в м. Вінниця». Обидві закупівлі виграло ТОВ Віндор. Суми робіт 982 700грн. та 1 181 600грн. відповідно. По процедурі – до цих закупівель немає питань. А от по діяльності переможця…

Кримінальні провадження, де наш переможець:

– фігурант «за попереднью змовою під час проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на території міст Гайсин, Ладижин та Хмільник заволоділи бюджетними коштами, шляхом завищення вартості матеріальних ресурсів…»


/Files/images/2017_rk/віндор 1.png



- Фігурант у кримінальному провадженні по улаштуванню спортивних майданчиків за замовленням Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.


/Files/images/2017_rk/віндор 2.jpg/Files/images/2017_rk/віндор 3.jpg.pngскрін з YouControl


За інформацією аналітичної системи YouCоntrol з 1 серпня 2016 року керівником Віндору став Тромпінський Віктор Юрійович (за сумісництвом). Завдяки аналітичній системі YouControl вдалось з’ясувати, що пан Тромпінський одночасно є керівником Вінницького асфальтобетонного заводу. Доречи, засновниками обох підприємств є Токар Олександр Володимирович, який до 1 серпня 2016 року керував «Віндором».


/Files/images/2017_rk/віндор 4.pngскрін з YouControl



Залишається сподіватись, що такі підходи до роботи в ТОВ «Віндор» залишились в минулому і навколо будинків по вулиці Некрасова дійсно буде якісно облаштована територія, а мешканці цих вулиці пильнуватимуть процес ремонтування благоустрою.

Закон дозволяє Замовнику проводити закупівлі по окремим об'єктам благоустрою і, фактично, в даному випадку Департамент міг провести всі їх окремо. Але ж поділ на дві закупівлі в певною кількістю об'єктів, по одній стороні однієї вулиці на суми нижче порогів, щоб не проводити тендеру, викликає багато запитань і підозр. Та й проводяться такі закупівлі за спрощеною процедурою, прописаною в Положенні про проведення допорогових закупівель, затвердженого рішенням виконкому Вінницької міської ради, невиконання якого не тягне за собою ніякої відповідальності.

Кiлькiсть переглядiв: 754

Коментарi