• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 2,5 млн бюджетних гривень депутату Хмільницької райради

2,5 млн бюджетних гривень депутату Хмільницької райради

2017-08-07

/Files/images/412204.jpg

Корисна все ж таки річ - Прозорро. А спільно з аналітично-пошуковою системою YouControl – просто безцінна.

Депутат Хмільницької районної ради Штанько Олександр Сергійович отримав два контракти на 2,5 млн.грн від Уланівської сільської ради, що знаходиться в Хмільницькому районі Вінниччини, на себе, як ФОПа, і на свою нову фірму ТОВ "Еко Ватер".

Аналізуючи закупівлі Уланівської сільської ради, експерти громадської організації «Філософія Серця» помітили дві закупівлі, які одразу привернули увагу великими сумами, як для Уланова. З’ясувалось, що всупереч ст. 4 закону «Про публічні закупівлі», капітальний ремонт бібліотеки і будівлі самої сільської ради здійснюються не планово. Хоча закон чітко вимагає оприлюднення Річного плану і змін до нього. Закон дуже гнучкий і замовнику, в даному випадку Уланівсікій сільській раді, надано повну свободу дій: вніс зміни – проводь закупівлі. Чому цього не відбулось дізнаватимуться контролюючі органи, до який уже направлено відповідну заяву.

На офіційному сайті Хмільницької районної ради депутат Штанько Олександр Сергійович зазначений як директор ПП «СПЕЦСАНТЕХМОНТАЖ». За даними системи YouControl 18 липня 2016 року керівництво підприємства змінилось разом з місцем розташування.


/Files/images/2017_rk/зміни спецстрой.jpg



Для з’ясування справжніх причин перереєстрації підприємства експерти звернулися до розділу «Суди» того ж YouControl. І виявляється без кримінальних справ тут не обійшлось – ухилення від сплати податків.


/Files/images/2017_rk/ухвала спецтрой.jpg


Тепер стає зрозумілою поява нової фірми без кримінальних історій в минулому. Але ж керівництво те саме. Нова фірма пана Штанько зареєстрована вже у Вінниці, але поки що бюджетні гроші отримала лише від Уланівської сільської ради А от у підприємця Штанько справи йдуть набагато краще, серед його замовників виконавчий комітет Вінницької міської ради, департамент житлового господарства Вінницької міської ради, Постовійтівська сільська рада.


/Files/images/2017_rk/Штанько.jpg



Цікаво, що в своїй декларації за 2016 рік Олександр Штанько ПП «СПЕЦСАНТЕХМОНТАЖ» не зазначив. Але вказав 5 земельних ділянок. З них три по 20000 кв.м. в с. Великий Митник (02.06.2014 р. та 31.12.2016р.) та Війтівці (24.06.2014р.) Хмельницького району. Право власності цих трьох ділянок на самому декларанті, хоча «новорічні» 2 га декларувала дружина депутата Штанько Наталія Валеріївна.

І щодо політичних вподобань Штанько Олександра Сергійовича. Відповідно до сайту Центральної виборчої комісії, пан Штанько на чергових виборах в 2015 році був в складі депутатів Вінницької обласної ради по 53 територіальному виборчому округу від Радикальної партії Олега Ляшка. Водночас він є засновником вінницького обласного осередку громадської організації "ФРОНТ ЗМІН".


/Files/images/2017_rk/Фронт змін.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 755

Коментарi