• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Порядок» є, а порядку намає. Це Хмільник, друже!

«Порядок» є, а порядку намає. Це Хмільник, друже!

2017-07-31

/Files/images/2017_rk/баян хмільник.jpg

Місто Хмільник на Вінниччині відоме потужною та фаховою громадською спільнотою. Нещодавно Хмільник став чи не єдиним містом в області, в якому було затверджено Прядок допорогових закупівель. Над проектом документу працювала команда громадської організації «ПРАВО» і в ньому було враховано всі нюанси «дрібних» закупівель. Навесні цього року адміністрація міста вирішила скасувати своє ж рішення , незручно прозоро працювати, і лише завдяки наполегливості громадських експертів Хмільник все ж таки має документ, який регламентує допорогові закупівлі.

До чого така передісторія?

3 липня Виконком Хмільницької міської ради вирішив придбати музичної апаратури на 65,1 тис.грн. Ніби і аукціон призначили, і тендерну документацію виписали. І все по «Порядку». А от на розгляді пропозиції щось пішло не так. Порушуючи свій же «Порядок», чиновники виконкому визнали переможцем аукціону учасника, який подав не повний пакет документів. Замість того, щоб дискваліфікувати неуважного учасника, дозволили довантажити необхідний документ після всіх граничних термінів.

Експертами нашої організації було надіслано заяву на адресу виконкому і до контролюючих органів, але це не завадило виконкому працювати далі з «переможцем». Мимоволі виникає питання: може то чийсь кум, чи кума? Кому в Хмільнику можна ігнорувати «Порядки»?

Кiлькiсть переглядiв: 713

Коментарi