• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хто не має конкурентів з ремонту доріг в Мур-Курилівцях і не тільки?

Хто не має конкурентів з ремонту доріг в Мур-Курилівцях і не тільки?

2017-07-08

/Files/images/2017_rk/каток.jpg

Родина приватних підприємців Халоян з села Пасинки Шаргородського району є беззаперечним монополістом по ремонту доріг в Мурованих Курилівцях протягом майже року. Всі роботи з ремонту доріг, влаштування дорожнього покриття та технічного обслуговування дорожньої інфраструктури в селищі Муровані Курилівці Вінницької області виконуються Астхік або Нарек Халоянами, навіть на відкритих торгах. В чому причина такого фарту вирішили з’ясувати експерти організації «Філософія Серця».

Обоє Халояни зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності в 2016 році (29.04.2016 – Нарек, 25.07.2016 – Астхік) і одразу почали отримувати бюджетні кошти, переважно на допорогових закупівлях (до 200 тис.грн.), що дуже легко переглянути на ресурсі Антикорупційний монітор.


/Files/images/2017_rk/Халоян АГ.png/Files/images/2017_rk/Халоян НГ.png



/Files/images/2017_rk/Халояни.jpg


Однак навіть відкриті торги дивним чином закінчувалися перемогою одного з Халоянів.

Уважно вивчивши тендерну пропозицію однієї із закупівель АСТХІК ГАРНІКОВНИ «Поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Тімірязєва від будинку №40 до будинку №52 смт. Муровані Курилівці», варто зазначити уніфікований підхід до підготовки документів. Так, всі стандартні довідки для участі у відкритих торгах підготовлені з однаковими формулюваннями і їх можна долучати до, будь-якої закупівлі.


/Files/images/2017_rk/Халян АГ 3.jpg


Штат працівників підприємиці складає 8 осіб, включаючи її , як адміністратора, причому ще 4 наймані працівники мають прізвище Халоян. Нажаль отримати інформацію із податкової, чи всі вони належним чином оформлені, неможливо, тому залишається сподіватися, що підприємці-негромадяни України є законослухняними і чесно ведуть свій бізнес.


/Files/images/2017_rk/Халян АГ 1.jpg


Також увагу експертів привернула довідка про наявне обладнання.

В ній АСТХІК ГАРНІКОВНА повідомляє про наявність 7 одиниць орендованої техніки, яка розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Айвазовського, 5. Однак за даними Гугл-карти за цією адресою знаходиться приватний будинок.

Серед Замовників вірменської бізнес-родини: комунальні підприємства Вінницяобл- та Вінницяміськтеплоенерго, Муровано-Куриловецька, Стрижавська, Тиврівська селищні та Ільківська, Гавришівська, Пасинківська, Сокиринецька, Якушинецька сільські ради, а також Гніванська міська рада.


/Files/images/2017_rk/Халян АГ 2.jpg


Єдиним конкурентом пані Халоян стало ПП "ЕЛІТА-ІНДУСТРІАЛ", яким за даними системи YouControl з 2007 до 2013 року був керівник Геворгян Ананік Володяєвич, а з 2013 і до тепер Геворгян Акоб Ананікович.


Експерти нашої організації звернули увагу на велику кількість кримінальних проваджень саме у сфері закупівель.


/Files/images/2017_rk/Елита Індустіал.jpg/Files/images/2017_rk/ЕІ 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 931

Коментарi