«ЧЕСНО» про вінницьких нардепів

2013-04-16

/Files/images/депутат.jpg

15 квітня 2013 року у Вінниці "Філософія Серця" завітала на зустріч, під час якої представники руху «ЧЕСНО» говорили про відкритість та доступність народних обранців. Цікавила «ЧЕСНОків» інформація про помічників та приймальні депутатів. Тому всім народним депутатам було надіслане прохання оприлюднити цю інформацію. За словами координатора руху «ЧЕСНО» Сергія Тарана, 151 з 445 надали запитувану інформацію, інші не відреагували ніяк. Що стосується депутатів з Вінниччини, то тільки п’ять з них дали відповідь на запит, але є і такі, що зовсім проігнорували суспільний інтерес: Віктор Жеребюк, Микола Джига, Григорій Заболотний.

«Також ми просили, щоб народні обранці оприлюднили свою біографію. Тільки 116 з 445 її оприлюднили. З Вінниччиною ситуація наступна: свою біографію надали тільки двоє – Олександр Домбровський та Петро Порошенко. Також в інтернеті можна знайти біографію Оксани Калетник та Миколи Катеринчука» - зазначив пан Сергій.

І ще мова йшла про депутатські пільги!!! Рух «ЧЕСНО» пропонує скоротити їх 18 з понад 40! Серед них такі:

· Право на безкоштовне медичне обслуговування депутатів, строк повноважень яких закінчився;

· Прав на путівки для лікування депутатів, строк повноважень яких закінчився;

· Грошова допомога депутатам у розмірі 12 місячних окладів у разі виходу на пенсію;

· Матеріальна допомога колишнім депутатам у разі їхнього не працевлаштування, що виплачується у розмірі зарплати депутата перші 1-2 роки після припинення ним повноважень;

· Пільги дружині (чоловіку) народного депутата у разі їхнього не працевлаштування (збереження місця роботи, зарахування стажу тощо);

· Право депутата на отримання у власність жилого приміщення та одноразової грошової компенсації для створення належних житлових умов.

Більше детальну інформацію можна знайти на сайті www.chesno.org. А учасникам зустрічі було продемонстровано фільм «Депутатські пільги».

За даними громадського руху, 81% населення переконані, що депутат повинен публічно щомісяця звітувати перед виборцями про свою роботу, а 82% потребують щомісячних звітів депутатів за використання коштів, які виділяються йому на депутатську діяльність.

Кiлькiсть переглядiв: 445

Коментарi