• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Безкоштовних стоматологічних послуг у Вінниці немає взагалі !

Безкоштовних стоматологічних послуг у Вінниці немає взагалі !

2017-01-17

/Files/images/2017_rk/Стомат 1.JPG фото з сайту http://www.vmr.gov.ua

Громадський аудит роботи вінницьких комунальних підприємств з youcontrol триває. 7 випуск буде присвячено створеному в спосіб, що суперечить Конституції України - міському комунальному підприємству "Медичний стоматологічний центр". На сайті Вінницької міської ради зазначено, що МСЦ було створено на базі стоматологічної поліклініки"ВМКСЦ", яка розпочала роботу з 1982 році.


/Files/images/2017_rk/Screenshot_11.jpg


Відповідно до п. 1.4 Статуту підприємства воно діє на принципах повного госпрозрахунку. Для вінничан це означає, що з «безкоштовної» поліклініки вони отримали на 100% «платний» медичний заклад!!! Такий подарунок вінничани отримали під ялинку у 2012 році – 29 грудня.


/Files/images/2017_rk/Screenshot_12.jpg


Наше намагання ознайомитись зі звітами головного лікаря про діяльність підприємства за 2014-2016 роки (передбачено п. 4.5 Статуту підприємства) виявились марними. На запит ми отримали виключно фінансову звітність.

Головним лікарем підприємства є Цибулюк Андрій Якович. І судячи з переліку його попередників, невдовзі він може очолити департамент охорони здоров’я.


/Files/images/2017_rk/Screenshot_13.jpg


Що ж дає нам підстави говорити про відсутність безоплатних послуг?

На сайті пошуково-аналітичної системи youcontrol в розділі «суди» ми знайшли інформацію про кримінальне провадження у справі 127/12283/14-к.

«…В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що в листопаді 2013 року працівники ПрАТ «Обласна стоматологічна поліклініка» та міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр» надали платні послуги ОСОБА_3, який згідно чинного законодавства відноситься до пільгової категорії населення.»


/Files/images/2017_rk/Screenshot_14.jpg


Тож, годі й сподіватися на отримання безоплатної допомоги тим, у кого немає пільг, хоча, можливо, в цей складний час і грошей немає.

Кiлькiсть переглядiв: 913

Коментарi