• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Увага!!! Нові можливості для реєстрації ГО!!!

Увага!!! Нові можливості для реєстрації ГО!!!

2016-07-22

/Files/images/new.png

Відтепер зареєструвати громадське об’єднання можна буде у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.До недавна, згідно із чинним законодавством, зареєструвати громадське об’єднання можна було в обласному управлінні юстиції, що ускладнювало процес реєстрації, оскільки громадянам з районів, сіл, селищ та міст Вінницької області не зручно їхати до обласного центру, щоб подати документи.

Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерством юстиції України прийнято рішення збільшити точки доступу до реєстрації громадських об’єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій. На даний час у Вінницькій області діють 4 таких центри (у м.Вінниця, у м. Козятин,у м.Гайсин, у смт Томашполі), а з 1 вересня 2016 у Вінницькій області запрвцюють ще 26 бюро правової допомоги у складі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яким також планується з 2017 року передати функції з державної реєстрації громадських формувань. Відповідний наказ Міністерства юстиції України набрав чинності 24 червня 2016 року.

Отже, на підставі наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 № 1717/5 з липня цього року у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюватиме фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5.

У місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги також прийматимуть та видаватимуть документи для державної реєстрації, та вноситимуть зміни у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.

Центри працюють з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00 години без перерви на обід.

Для подачі документів звертайтесь за адресами:

м. Вінниця – вул. Порика, 29;

м. Гайсин – 2-й провулок Кропоткіна, 2;

м. Козятин – пров. Кондрацького, 1а;

смт. Томашпіль – площа Тараса Шевченка, 6

Наказ Мінюсту можна переглянути тут ↓

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0876-16

Джерело: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.
Кiлькiсть переглядiв: 532

Коментарi