• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Продовжуємо навчати молодь фінансовій грамотності!

Продовжуємо навчати молодь фінансовій грамотності!

2013-03-15

/Files/images/DSC_0052.jpg

Наступним заходом нашої організації з підвищення фінансової грамотності стало проведення тренінгу для учасників євроклубу «Хвилі Бугу» Вінницького технічного ліцею. Досвідчений тренер Олександр Кожуховський розповів дітям про необхідність планування сімейного бюджету. Найбільш цікавою для дітей стала гра «Чарівні конвертики». Насправді вона, на думку дітей, є найважливішою з вправ. Так, євроклубівці зрозуміли, що завдяки 5 конкретним крокам, можна планувати витрати так, щоб грошей вистачало на все необхідне.

Не менш цікавими для них також були заняття з підприємництва. На початку, за допомогою тесту, ліцеїсти визначили, чи зможуть вони стати незалежними підприємцями. Потім, прослухавши байку про бізнесмена та рибалку, діти визначали, чия позиція бізнесмена чи рибалки є правильною? І чому?

Завдяки таким вправам, діти вчаться аналізувати моделі поведінки «годувальника» та робити висновки, виходячи з модельних ситуацій.

На наступне заняття ліцеїсти отримали домашнє завдання – розробити та презентувати власну бізнес-ідеєю.

Взагалі, учасники настільки зацікавилися темою фінансової грамотності та формою проведення тренінгу, що попросили у тренера організувати одне із занять з представниками «Асоціації нової економічної освіти», які розробили цей курс.

Тож, до нових зустрічей!

Кiлькiсть переглядiв: 406

Коментарi