• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Про доступ» з «доступними»: підсумки за рік

«Про доступ» з «доступними»: підсумки за рік

2015-11-26

/Files/images/rk_2015/12311578_968890906516248_1267259972_o.jpg

На завершальному в цьому році круглому столі по доступу до публічної інформації з відповідальними працівниками структурних підрозділів Вінницької облдержадміністрації громадські експерти аналізували спільну роботу. Традиційно захід відбувся в Центрі перепідготовки держслужбовців.

Голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига в черговий раз говорила про проблеми застосування закону про доступ. «Досі залишається проблемою необґрунтоване подовження терміну надання відповіді до 20 днів, трапляються випадки намагання стягнути плату за електронні копії. І найгостріше, на наш погляд, зараз стоїть питання про не оприлюднення проектів рішень за 20 робочих днів, особливо на позачергові сесії» - розповідала пані Юлія.

Завідувачка сектору з доступу Вінницької облдержадміністрації Ольга Люшнікова «пройшлась» по сайтам департаментів і управлінь, представники яких були присутні на засіданні. «На сайті департаменту фінансів в рубриці «Доступу» майже немає необхідної інформації. Та сама ситуація з департаментом освіти. Я рекомендую вам привести свої сайти у належний стан» - наголосила пані Ольга.

Анатолій Тобілко, голова громадської організації «Громадська студія» презентував учасникам заходу сайт «Доступ до правди» і всі разом спробували відстежити долю запитів, надісланих до Вінницької ОДА. «Цей ресурс допомагає громадянам максимально правильно скласти запит і спрощує процедуру його подання. Також є можливість згенерувати скаргу у разі необхідності. Ви також можете відстежувати повноту в вчасність надання відповідей ваших колег» - повідомив пан Анатолій.

/Files/images/rk_2015/12311637_968891483182857_1960554131_o.jpgБули питання від учасників і щодо застосування «трискладового тесту». В цьому році ГО «Філософія Серця» організувала забезпечення посібниками із застосування «трискладового тесту», які підготував і люб’язно надав Центр політичних студій та аналітики.

В наступному році також планується продовжити плідну співпрацю! Громадські організації «Філософія Серця» та «Громадська студія» не тільки регулярно здійснюють моніторинг виконання закону, але й намагаються максимально долучатись до просвітницьких заходів і ділитися позитивними практиками і кращим досвідом задля підвищення відкритості органів місцевої влади на Вінниччині.

Кiлькiсть переглядiв: 522

Коментарi