• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як змінити фінансову політику родини: від кредиту до депозиту

Як змінити фінансову політику родини: від кредиту до депозиту

2015-11-23

/Files/images/rk_2015/12244019_717117645086773_465545018_n.jpg

Скільки сім’я витрачає протягом місяця? На що саме? Як можна зменшити витрати і збільшити накопичення? Як зберегти заощадженні кошти? Що зробити, щоб не ви працювали на гроші, а гроші працювали на вас? Тобто, як змінити фінансову політику родини: від кредиту до депозиту. На ці та інші питання днями серед учнів шостих класів Вінницької гімназії №1 відбулась гра «Фондова біржа «Інтелектуальний капітал», ініціатором якої виступила ГО «Філософія Серця».

Тема заходу була мабуть одна з найактуальніших проблем сьогодення «Сімейний бюджет». Багато сімей намагаючись подолати проблему нестачі коштів змушенні брати кредит, що поступово тягне їх у боргову яму. Як не допустити цього і знайти шляхи вирішення зі складної ситуації і обговорювали гімназисти. Незабаром така гра відбудеться у 7 і 8 класах.

Мета гри детально розібратись в статтях витрат. Гра проводиться у три основних етапи. Так на першому етапі змагання проводяться серед учнів одного класу. Найкраща команда отримує право на участь у другому етапі.

На другому етапі змагаються учні з паралельних класів./Files/images/rk_2015/12243796_717117591753445_872293091_n.jpg

Правом приймати участь у третьому етапі має команда, яка перемогла у шкільних змаганнях.

Третій етап гри проходить серед учнів чотирьох шкіл, у яких вже пройшли перший і другий етап. Переможці міжшкільних змагань можуть продовжити змагання з командами, які ще не приймали участь у грі. Учасниками гри можуть бути учні середніх і старших класів і не тільки…

В грі використовувалися ігрові «біржові облігації» та таланти. Талант – це величина, що є вимірювачем навчальної діяльності та критерієм оцінки знань, умінь та навичок учнів. За кожну правильну відповідь учні отримують 1 талант.

Авторська розробка – ділова гра Олександра Кожуховського проводиться з метою створення у кожному учбовому закладі клубів фінансової грамотності сімейного типу. Де учасниками гри є не тільки діти, але й їх батьки і навіть їх бабусі і дідусі. В результаті клубних зустрічей кожна родина розробить свій власний стратегічний фінансовий план, який сприятиме захисту родин від економічної кризи та будь-яких фінансових коливань, дасть змогу створити так звану «подушку» фінансової безпеки, а отримані на заняттях навички успішної взаємодії допоможуть сім’ям у збереженні ними здорового мікроклімату у родині під час ймовірних складних життєвих ситуацій.

На шкільну і міжшкільну гру запрошуються представники бізнесу, які і виступають спонсорами заходу. Цього разу це була компанія «Непоседа», яку представляла адміністратор Вінницького дитячого центру «Непоседа» Наталья Кравченко. Всі діти отримали подарунки від компанії, за що ми їй щиро вдячні!

Стати активним учасником такої гри може кожен охочий. Зберіть команди з 6 однодумців та запропонуйте тему для обговорення і наша ГО «Філософія Серця» залюбки проведе таку зустріч для Вас. Учасниками гри може стати будь-яка люди не залежно від віку. Нагадуємо, перші наші зустрічі проводились виключно для дорослих.

/Files/images/rk_2015/12226501_717117665086771_2100792_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 711

Коментарi