• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадські організації домовляються з політичними силами про прозорість бюджетів

Громадські організації домовляються з політичними силами про прозорість бюджетів

2015-09-03

/Files/images/rk_2015/меморандум2.jpg Ліворуч - Ольга Маліновська, голова міського осередку "Народного Контрлю". Праворуч - Юлія Грига, представниця Мережі "За відкритий бюджет"

3 вересня 2015 року у Вінниці був підписаний Меморандум про співпрацю у прозорості бюджетних процесів між Мережею громадських організацій та політичним об’єднанням «Громадський рух «Народний Контроль».

Підписанти домовились, що у разі обрання представників політичної сили «Народний контроль» до органів місцевого самоврядування на Вінниччині беруть на себе зобов’язання підтримати впровадження нормативної бази щодо участі громадськості в бюджетних процесах, максимальному відкриттю інформації щодо формування та використання місцевих бюджетів, впровадження кращих світових практик для візуалізації бюджетів задля підвищення прозорості влади. Громадські активісти зі свого боку пообіцяли інформувати суспільство про виконання зобов’язань.

/Files/images/rk_2015/меморандум.jpg«Народний контроль» став першою політичною силою на Вінниччині що підтримала ініціативу «Відкритих бюджетів» та публічно взяла на себе відповідальність за втілення її у життя.

Нагадаємо, що Мережа громадських організацій «За відкритий бюджет» була сформована в лютому 2015 року і налічує понад 70 учасників. Вона була створена в рамках проекту «Відкритий бюджет», який виконує громадська організація «Філософія Серця» в партнерстві з Центром політичних студій та аналітики за підтримки Європейського Союзу.

Наразі, представники Мережі очікують, що їх ініціативу підтримають і інші політичні партії, що планують представляти інтереси своїх громад в органах місцевого самоврядування.

Кiлькiсть переглядiв: 495

Коментарi