У «Казковій долині» шукали гроші

2015-08-10

/Files/images/rk_2015/11854017_681726848625853_87349398_n.jpg

/Files/images/rk_2015/11857656_681726798625858_548954884_n.jpgЛіто – улюблена пора року для школярів, адже саме влітку дітлахи мають змогу відпочити від уроків, набратися сил та оздоровитись. Щороку під час літніх шкільних канікул, з метою розвитку у школярів позитивного ставлення до праці, Літинський районний центр зайнятості організовує виїзні акції до дитячого табору відпочинку.

Так і цього року, 21 липня фахівці районного центру спільно з заступником голови громадської організації «Філософія Серця» Кожуховським Олександром Олександровичем відвідали профільний позашкільний дитячий оздоровчий заклад “Казкова долина”, що розташований в мальовничому місці, посеред лісу у селі Сосни.

З метою визначення професійної спрямованості школярів, їхньої орієнтації у світі професій, а також визначення складових формули вдалого професійного вибору профорієнтаційний захід проходив у вигляді ділової рольової командної гри. Метою заходу було допомогти дітям не тільки зрозуміти наскільки важливо правильно вибрати майбутню професію, алей зрозуміти наскільки важливо навчитись правильно розподілити зароблені ними гроші. Тому з метою покращення фінансової обізнаності відпочиваючих, їм було запропоновано прийняти участь у фінансово-економічній тренінг-грі «Фондова біржа «Інтелектуальний капітал».

/Files/images/rk_2015/11850859_681726828625855_2102686032_n.jpg Фінансово-економічна тренінг-гра «Фондова біржа «Інтелектуальний капітал» – це ділова рольова командна гра. Її мета: дати знання з фінансової грамотності, розвинути у учасників гри комунікативні навички та навчити їх злагоджено взаємодіяти в команді. Гра надзвичайно популярна не тільки серед школярів, але навіть серед студентів, особливо тих. які навчаються в учбових закладах фінансово-економічного спрямування.

Темою заходу був «Сімейний бюджет». Перед початком заходу відпочиваючим було запропоновано створити чотири команди. Тож від кожного табірного загону були обрані представники та представниці, які об’єднались у чотири команди. Вони придумали назву, гасло та емблему своїм командам. Далі кожна з команд представила себе іншим командам, глядацький аудиторії та членам журі. В якості оцінок їм був запропонований оцінювальний квиток «Талант». Кожна правильна відповідь оцінювалась в один талант, а найбільш повні та оригінальні відповіді приносили команді додатковий талант. Сам талант цікавий учасникам гри ще й тим, що на ньому зображенні найкращі учасники та учасниці попередніх ігор.

Важливим на грі було те, що глядачі з активних спостерігачів перетворилися в не менш активних учасників розмови. Не залишились осторонь навіть члени журі. Таким чином, вийшов діалог за участі не тільки чотирьох команд гравців, але й глядачів, журі та ведучого тренера Кожухівського О.О.

І по завершенню гри з’ясувалось, що глядачі отримали за свої відповіді не менше талантів ніж учасники гри, а на завершення ще показали художні номери на підтримку гравців.

А коли почався підрахунок скільки талантів отримали команди, то вболівальники з радістю передали свої таланти тим командам, які їм найбільш сподобались.

Захід пройшов в теплій дружній атмосфері. Маємо надію, що й надалі такі зустрічі будуть бажаними та приємними, а практичні поради фахівців районного центру зайнятості допоможуть дітям обрати у майбутньому саме ту професію, яка буде приносити їм не тільки моральне задоволення, а й фінансову незалежність.

Кiлькiсть переглядiв: 497

Коментарi