• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський Форум “Майбутнє вищої освіти в Україні, корупція в університетах. Думка молоді”.

Всеукраїнський Форум “Майбутнє вищої освіти в Україні, корупція в університетах. Думка молоді”.

2013-02-08

/Files/images/top-right.jpg

«Освіта і патріотизм створюють нації; неуцтво і егоїзм створюють чернь»
(П. Буаст)

Зміна філософії сприйняття корупції українським суспільством, створення атмосфери нульової телерантності до цього ганебного явища - це складна та благородна місія для небайдужих громадських організацій та їх лідерів. Хто є обізнаним, той є озброєним - це наше кредо, це наша філософія.

Наші добрі партнери Центр Демократичного Відродження у партнерстві зі Студентським Братством Львівщини запрошуют студентів, викладачів, громадських діячів, експертів, усіх небайдужих на Всеукраїнський Форум “Майбутнє вищої освіти в Україні, корупція в університетах. Думка молоді”.

Запрошуємо поспілкуватися, дізнатись що зараз відбувається у сфері реформування вищої освіти та які перспективи нас очікують; як якість освіти впливає на рівень корупції в університетах;

висловити свої пропозиції щодо того, що варто робити, куди рухатись? Громадські організації та експертів запрошуємо до обговорення можливої співпраці та взаємодопомоги в проектній діяльності.

Представники громадських організацій зможуть познайомитись, презентувати свою діяльність в різних сферах та поспілкуватись про партнерство.

Час: 25 лютого; 17.00 – 20.00;
Місце: м. Львів, Центр міської історії Центрально-східної Європи
вул. Академіка Богомольця, 6

Теми обговорень Форуму:
1. Корупція в університетах: кому це вигідно і що з цим робити? Презентація результатів дослідження проведеного Центром Демократичного Відродження у партнерстві зі Студентським Братством Львівщини.

2. Три ймовірні долі вищої освіти. Обговорення трьох зареєстрованих законопроектів про вищу освіту.

3. Світові тенденції та досягнення у вищій освіті. Обговорення досвіду інших країн, який можливо втілити в Україні. Презентація напрацювань учасниками проекту “Створи Візію України”.

4. Обговорення «Як діяти далі?». Будемо дуже раді почути пропозиції студентів, що нам (громадським діячам) слід робити аби змінити ситуацію на краще, обговорити можливі пропозиції долучитись до роботи з власною ідеєю, отримати нашу підтримку та допомогу; з представниками громадських організацій розробити основні орієнтири дій, налагодити контакти для подальшої ефективної роботи.

Попередня реєстрація обов’язкова. Реєстрація за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/15YQXah4hrOBsew4cUYg_XqqXPpn3UI0_BQme_8Zx1XU/viewform
Ініціаторами форуму є Центр Демократичного Відродження (www.cdr-ukraine.org) та Студентське Братство Львівщини (www.sbl.org.ua). Щиро запрошуємо громадські організації та ініціативи стати співорганізаторами заходу, адже лише разом, співпрацюючи та допомагаючи один одному, ми зможемо побачити в майбутньому сильну вільну процвітаючу Україну.

Для того аби стати співорганізатором Організація може допомогти:
1. Підготувати інформацію та висвітлити її на форумі;
2. Поширити інформацію про захід через розсилки, сайти, соціальні мережі;
3. Запросити представників ЗМІ на захід;
4. Організувати фото-чи відео зйомку заходу.
* (Організація є співорганізатором за умови присутності представника на заході для знайомства)
З питань співпраці та акредитації ЗМІ звертайтесь:
semashko.yurko@gmail.com, 093-997-31-20, Юрій Семашко
Dasha.unique@gmail.com, 093-502-04-12, Кудрицька Дар’я;
Kudrytska@gmail.com, 093-772-23-05, Кудрицька Олександра;
Borys.poshyvak@gmail.com , 097-728-80-02, Пошивак Борис.
Після форуму запрошуємо на фуршет та спілкування.

Від учасника проекту “Створи Візію України”:

«Світ змінюється, змінюються цінності, рівень розвитку. Але не змінюються принципи за якими нації, держави рухають до добробуту чи навпаки регресу. Сучасна ситуація в Україні гарне тому підтвердження. Ми маємо 966 закладів І-ІV рівня акредитації. Але наша держава, на теренах якої виникли перші учбові заклади Європи, тепер «чомусь» неабияк відстає, як за рейтингом, так і за якістю наукових досліджень. Причини шукати немає потреби, вони лежать на поверхні -
незацікавленість держави у цих самих розумових кадрах і професіоналах. Виділяючи значні кошти на різноманітніші забави та вибори, наша влада забуває про освіту, культуру. «А після нас хоч потоп».

Влучною ту т є цитата П.Буаста «Освіта і патріотизм створюють нації; неуцтво і егоїзм створюють чернь». Ця чернь і потрібна сьогодні тим, хто стоїть при владі. Нерозумні люди легше зануряться у про-державні ЗМІ, і працюючи за копійки, будуть втрачати час за часом свою державу. Повертаючись до освіти, варто зазначити, що часто-густо, вона сходить до абсурдного формалізму, коли студенти навчаються не для себе чи майбутнього, а для балів, «щоб не вилетіти»,
чи щоб не втратити стипендію, викладачі теж сприймають це «шаблонно», і врешті-решт більшість кадрів не знає ні своєї спеціальності, не може влаштуватись на робочі місця, адже ринок праці атрофований і асиметричний у віяннях. Пустими залишаються раніше передові фабрики та заводи, зате ми маємо нову державу юристів і продавців, що в свою чергу, знову ж таки, часто не
знають своєї спеціальності.

В свою чергу, у передових розвинених країнах, цих проблем немає. І думаю, не помилюсь, зауважуючи, що однією з причин їх Передового рівня, є належний підхід до освіти. Побудова демократичного суспільства неможлива в невігластві і дурницях суспільних мас. Вона можлива лише в освічених і культурних колах. Таким чином, виділяючи значний кошторис і трансформуючи освітню систему під сучасні вимоги, ці держави вирішують питання кваліфікованих робочих кадрів,
наукового рівня розвитку, освіченого суспільства» ( Коба Олександр, 1991 р. н., Полтавський р-н, с.Кротенки)
Творімо наше майбутнє !

Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi