• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Комісія облради з питань свободи слова продемонструвала як мають проходити засідання!

Комісія облради з питань свободи слова продемонструвала як мають проходити засідання!

2015-02-10

/Files/images/rk_2015/09.02.2015_3.jpg

9 лютого 2015 року комісія Вінницької облради з питань свободи слова, гласності та розвитку інформаційного простору провела засідання з запрошенням ЗМІ, громадських активістів і депутатів з інших комісій. Усі бажаючи мали можливість поставити питання по всім питанням, що були винесені на порядок денний. І це не показовий виступ. Це єдина комісія облради, яка впродовж всієї каденції так проводить свої засідання. Гарний приклад для всієї ради!

Найжвавіше обговорювалось питання про виділення 450 тис грн.. журналу «Вінницький край». Насправді складне питання. З одного боку видання з досить вузькою аудиторією, з іншого – культурний острів в морі сучасних проблем. Порадувало конструктивне ставлення народних обранців та мудре рішення: підтримати видання, проте розробити «план виживання» з залученням молоді та з використанням сучасних технологій!

До речі, саме на цьому засіданні депутати прийняли рішення підтримати Порядок доступу громадян до засідань сесій, розроблений громадськими організаціями. Шкода, що профільна комісія – регламентна, так і не долучилась досі до розгляду громадської ініціативи. Саме вона не знайшла часу привести Регламент ради у відповідність до закону про доступ до публічної інформації. Нагадаємо, що на сьогодні Регламент містить норму, за якою громадянам на сесію потрапити майже не реально – «Кількість і категорії осіб, які не є депутатами і запрошуються на сесію, визначає голова Ради за пропозицією постійних комісій Ради».

/Files/images/rk_2015/09.02.2015_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 375

Коментарi