• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хмільник може стати першим містом на Вінниччині з «відкритим бюджетом»

Хмільник може стати першим містом на Вінниччині з «відкритим бюджетом»

2015-01-23

/Files/images/Хмельник4.jpg

23 січня 2014 року в Хмільнику відбулась презентація одразу двох проектів по прозорості бюджетних процесів і ефективності використання публічних коштів. Простіше кажучи, наших грошей. Хмільницька громадська організація «ПРАВО» презентувала депутатам і громадянам свій проект «Державні закупівлі в Хмільнику – під надійний громадський контроль». Проект спрямований на недопущення розкрадання бюджетних коштів та передбачає запровадження так званого Стандарту відкритості та прозорості державних закупівель, який задекларувала Хмільницька міська рада в Стратегії стійкого розвитку міста. «Ми пропонуємо /Files/images/Хмельник3.jpgзнизити в Хмільнику поріг закупівель, що здійснюються за бюджетні кошти без проведення тендерних процедур, до 10 тисяч грн.., замість 100 тис. передбачених законодавством та відкрити інформацію по них» - наголосив Віталій Дорох, голова ради ХМГО «ПРАВО».

Гості з вінницької громадської організації «Філософія Серця» порушили перед депутатам міської ради питання про необхідність прийняття Бюджетного регламенту – документа, який передбачає участь громадян на всіх стадій бюджетних процесів: від формування до внесення змін і звітування.

/Files/images/rk_2015/Хмельник.jpg«Крім підготовки правової основи, наші партнери с Центру політичних студій та аналітики підготують спеціальну інтернет-платформу, де скалдна бюджетна інформація буде викладена в доступній і зрозумілій для громадян формі» - повідомила учасникам голова організації Юлія Грига.

І, незважаючи не те, що представники виконавчого комітету – розпорядники коштів, проігнорували захід, мету було досягнуто: гравці, що приймають рішення - депутати активно обговорювали та дуже позитивно сприйняли громадські ініціативи. Тож, тепер чекатиме Стандарту відкритості та прозорості державних закупівель і Бюджетного регламенту в прийнятих депутатських рішеннях.

/Files/images/Хмельник5.jpg

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - .ВОГО «Громадська студія».

Кiлькiсть переглядiв: 523

Коментарi