• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як школярі сімейний бюджет складали.

Як школярі сімейний бюджет складали.

2014-12-27

/Files/images/10818704_575622595902946_804817139_n.jpg

Сучасний ринок праці все більше вимагає спеціалістів, які здатні миттєво реагувати на потреби світового ринку. Приймаючи креативні іноді неординарні рішення, вони сприятимуть розвитку своїх компаній. Виникає розумне запитання: де знайти таких фахівців. Модель освіти, яка нам залишилась від минулого століття, на сьогоднішній день втратила свою актуальність. Школа ХХ століття виконувала замовлення за часів індустріальної ери і її завдання полягало у забезпеченні великих підприємств робітничими кадрами. Недаремно, розуміюче це, наша молодь з незадоволенням відвідує не тільки середню школу, а також і професійні навчальні заклади, розуміючи, що їй дають безліч зайвої інформації, яка ніколи їм не пригодиться у житті. Ще одна причина чому учні не бажають вчитись – це невміння деякими педагогами зацікавити дітей своїм предметом. Кожен урок – це має бути відкриття. Причому відкриття зроблене самими учасниками навчального процесу. Тільки тоді дитина буде зацікавлена у відвіданні таких уроків. Тому, враховуючи те, що сучасний ринок більш динамічний ніж в минулому столітті, школа ХХІ століття має розвиватись відповідно до його потреб, до потреб нової ери, інформаційної. Наш бізнес-клуб якраз і є такою школою ХХІ століття. А ось щоб його вихованці могли переконатись у рівні своїх знань, між ними організовуються змагання, на які, для більшої яскравості, ми запрошуємо людей з творчими талантами – це групи підтримки з художніми номерами. Тим самим ми перетворюємо гру на святкове дійство. А наші гравці виконуючи вимоги Статуту клубу, створюють не тільки святкову, але водночас ще й ділову, як для такої гри, атмосферу.

З кожним роком популярність дидактичної ділової рольової гри «Фондова біржа/Files/images/10841388_575623332569539_750386938_n.jpg «Інтелектуальний капітал» зростає. Якщо в минулому році участь у ній приймала лише одна школа, то вже у 2014 році крім Вінницького технічного ліцею учасниками гри стали також Вінницький технічний коледж, гімназія №1, школи № 3,4,10,23 і 27. Всі ігри тематичні. Тема грудневої гри була «Сімейний бюджет». Цього року фінальна гра проходила між найкращими шкільними командами у Вінницькому соціально-економічному інституті Університету "Україна". Ініціатором гри виступила ГО «Філософія Серця». Під керівництвом автора гри Кожуховського Олександра Олександровича, між собою змагались учні чотирьох шкіл, які перед фіналом протягом тривалого часу навчались та проводили попередні змагання у своїх школах.

Метою гри було організувати для дітей активне змістовне та корисне дозвілля, яке дозволило покращити знання з фінансової грамотності та вмотивувало її учасників проявити неабиякі таланти для перемоги у грі. Недаремно засобом оцінки рівня знань та активної участі у грі виступають саме таланти, за допомогою яких відзначають переможців гри. Як кажемо ми нашим гравцям: «Ми повертаємо вам ваше. Ви таланти і ми вам даємо таланти». Окрім знань з фінансової грамотності ми вважаємо за головне розвинути у її учасників якості людяності, толерантності, взаємоповаги та взаємодопомоги.

Що найбільш особливо вразило під час гри то це те, що до оцінювання художніх номерів разом з журі за власним бажанням долучились інші гравці. У результаті чого команда, яка зайняла ІІ-е місце, уступила пальму першості з розривом лише у один талант, бо подарувала свої таланти команді, яка виступила з художнім номером. Але це їх не засмутило: «Та нічого. Головне, що ми допомогли іншим» - сказав один із її учасників. По завершенню гри, одна з команд зініціювала частину подарунків передати на дитячий будинок. В цьому її підтримали інші команди. Але ще одна цікава річ, яку було помічено під час гри. Під час дебатів опозиційні сторони настільки позитивно були налаштовані одна до одної, що зі сторони складалось враження, що вони не заперечують одна одній, а навпаки погоджуються.

Завершуючи статтю, хочеться додати, що ігри бізнес-клубів такого рівня, мають на меті перш за все розвинути у їх учасників вміння працювати у команді і на команду, а також розвинути навички лідера – людини, яка здатна зорганізувати інших і повести їх за собою. Завдання клубу дати її учасникам професійні знання. Так у командах, які у грі називаються брокерськими конторами, є маркетологи, соціологи, журналісти тощо. Саме підготовкою таких кадрів і займається бізнес-клуб. Брокерська контора – це аналітична група, яка об’єднує експертів з різних питань. Перебування та навчання у такому клубі дозволить молодій людині в майбутньому не тільки влаштуватись у престижній компанії, алей зайняти у ній належне місце.

Бажаєте стати учасником гри, дізнайтесь про її правила та заповніть анкету.

До зустрічі у новому сезоні!

Кiлькiсть переглядiв: 610

Коментарi

  • Ігор Плахотнюк

    2015-02-27 17:03:02

    дуже цінну справу проводить Сан Санич Кожухівський : ділові ігри- актуально, практично,цікаво. Подібним цікавився і впроваджував у напрямку виховання характерів в контексті "повноваження" і "відповідальність". Хочу хоча б раз стати учасником гри Сан Санича. Можу запропонувати свої наробки.......