• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виплати зарплат, оплата енергоносіїв, видатки на захищені статті – пріоритети міського бюджету Вінниці у першому півріччі 2014 року

Виплати зарплат, оплата енергоносіїв, видатки на захищені статті – пріоритети міського бюджету Вінниці у першому півріччі 2014 року

2014-08-11

/Files/images/lucenko.jpg

На початку серпня фахівці департаменту фінансів Вінницької міської ради закінчили аналіз виконання бюджету обласного центру за І півріччя. За словами директора департаменту Наталії Луценко, в цілому було досягнуто позитивних тенденцій у виконанні бюджету міста Вінниця як за доходами, так і за видатками. Незважаючи на складну ситуацію в країні, у звітному періоді в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам. А також – проведено оплату за спожиті енергоносії, харчування, медикаменти та по інших захищених статтях бюджетної сфери.

Приділялася увага створенню комфортних умов для перевезень громадян міським транспортом. Виділялися кошти і на забезпечення благоустрою міста, адже, за словами Наталії Дмитрівни: «Чисте місто і гарні дороги – це ознака цивілізації».

Завдяки скоординованій роботі Вінницької об’єднаної державної податкової інспекції, виконкому та окремих департаментів міської ради в І півріччі 2014 року досягнуто позитивних тенденцій у виконанні міського бюджету як за доходами, так і за видатками.

«За звітний період до бюджету мобілізовано 848,6 млн. грн. Порівняно з минулим роком позитивну динаміку досягнуто по надходженнях до загального (10,1%) та спеціального фондів (в 2,6 рази). В умовах фінансової кризи забезпечена стабільність надходжень податку з доходів фізичних осіб – це бюджетоутворюючий податок. До бюджету надійшло 153,6 млн. грн., що на 2,1 % більше порівняно з минулим роком. Завдяки стабільному контингенту платників та зростаючим обсягам діяльності суб’єктів підприємницької діяльності надходження єдиного податку порівняно з минулим роком зросли майже на 20 відсотків», – розповіла директор департаменту фінансів Наталія Луценко.

Видатки ж міського бюджету у 1-му півріччі склали 866,8 млн. грн. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі, як соціальний захист, освіта, охорона здоров’я – на їх утримання направлено 80 % всіх видатків. Заборгованість по захищених статтях протягом звітного періоду та станом на 1 липня відсутня. З бюджету повністю оплачено за місцеві пільги: пільговий проїзд учнів, студентів, батьків з багатодітних сімей (щоправда, за рішенням міськради, лише для сімей, що виховують 5 і більше дітей) та інших.

Разом з тим, Наталя Луценко відмітила, що негативно на виконання бюджету та функціонування галузей впливає нестабільна робота державної казначейської служби щодо проведення видатків бюджету за незахищеними статтями. Також Наталія Дмитрівна повідомила, що спільна робота міністерства фінансів, міністерства регіонального розвитку та Асоціації міст України вже найближчим часом має полегшити процес формування місцевих бюджетів. На сьогоднішній день частка трансфертів з інших бюджетів залишається доволі високою, тому є сподівання, що ця зона ризику для місцевих рад має зменшитися.

Для довідки: Вінницька міська рада з 2014 року включилася до виконання проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Основною метою проекту є розробка програмного забезпечення, завдяки якому всі документи, що стосуються планування та використання бюджетів, будуть об’єднані та підготовлені в зрозумілій для громадян формі.

Матеріал підготовлений в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – громадська організація «Філософія Серця».

Анатолій Тобілко, медіа-експерт проекту

Кiлькiсть переглядiв: 541

Коментарi

  • Erickgal

    2017-07-03 15:20:35

    wh0cd393149 [url=http://bupropionsr.us.com/]bupropion[/url]...