• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінницький досвід волонтерства – молоді Комрата!

Вінницький досвід волонтерства – молоді Комрата!

2014-05-26

/Files/images/111.jpg

24 та 25 травня 2014 року в столиці Гагаузії – місті Комрат, відбулась перша зустріч молодих волонтерів. Захід об’єднав понад 20 активістів з Молдови, Придністров’я та Гагаузії, готових робити добрі справи! Протягом двох днів молодь вчилася лідерству, командо творенню та волонтерству.

Голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига приймала участь як експерт проекту із створення волонтерської мережі. Досвід організації із проведення дитячих і молодіжних таборів із задоволенням переймали молдовські колеги.

Два дні інтенсивної роботи принесли свої плоди – майже 20 волонтерів поїхали в свої громади з чітким уявленням про свій перший волонтерський проект. За два дні організаторам – організації «Веста», вдалось сформувати мережу волонтерів, які готові не тільки ділитися ідеями, але й підтримати один одного на практиці.

/Files/images/444.jpgТак, за словам Максима Узуна (14 років, м. Казаклія) він знайшов справжніх друзів, які так само мислять і готові допомагати людям в своїх громадах. «Я став більш впевнений, більш рішучий і тепер на боюся братися за справи, бо майже всі учасники тренінгу мої друзі, готові мені допомогти в будь-який час» - каже юнак.

Проект «Міст громадянського суспільства двох берегів Дністра» виконується організацією багатодітних родин «Веста» за підтримки фонду «Східна Європа – Молдова». В листопаді 2013 року відбулася дружня зустріч представників України, Молдови, Придністров’я і Росії в рамках проекту "Побудова мостів між громадськими організаціями, медіа та бізнес-асоціаціями України, Молдови та Росії задля вирішення конфліктів в Придністров"ї" . Саме під час цієї зустрічі і відбулось знайомство двох організацій: української – «Філософія Серця» і молдовської «Веста», яке переросло в міцне партнерство. Участь українських організацій була можливою за підтримки фонду «Східна Європа – Україна».

/Files/images/222.jpg /Files/images/555.jpg/Files/images/333.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi