• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Напередодні «Миколая» Вінницька адміністрація обібрала «третій сектор»… Що за подарунок?!

Напередодні «Миколая» Вінницька адміністрація обібрала «третій сектор»… Що за подарунок?!

2012-12-18

/Files/images/DSC_0315.JPG

На Святого Миколая
ОДА гроші відбирає!

18 грудня 2012 року, на останній у цьому році сесії, ми з колегами з «Громадської студії» намагалися з’ясувати куди ділися цільові «антикорупційні» гроші. 56 тисяч, що передбачені регіональною програмою і були виділені Вінницькою обласною Радою на розробку «Антикорупційного порталу Вінниччини» та «Лабораторію громадських експертиз». І коли обидва проекти майже на виході, виявляється, розпорядник коштів вже передав їх на інші статті бюджету.

Обидва заходи дуже прогресивні та могли на практиці кардинально змінити ситуацію з впровадження антикорупційної політики на регіональному рівні. Мабуть, обласна виконавча влада ще не готова до конкретних реформ і її влаштовують декларативні та бездіяльні програми.

Варто зазначити, що Вінницька антикорупційна програма – це перша програма, яка потрапила під пильний контроль з боку громадськості. Моніторинг її виконання наша організація здійснює з першого дня прийняття. І подарунком під ялинку облдержадміністрації буде наш моніторинговий звіт за 2012 рік.

За результатами громадського моніторингу за 2011 рік на реалізацію програми не було виділено жодної копійки та виконано лише 7 декларативних пунктів, за 2012 рік – виконано 4 пункти повністю, 2 – частково та виділено обласною Радою 100 тис.грн. Використати вдалось лише 44 на вивчення міжнародного досвіду, а от решта розчинилася в бюджетних дірках, як перший сніг. На думку виконавчої влади, є більш пріоритетні проблеми, на вирішення яких не вистачає коштів.

От і виникає у нас питання: то корупція – це проблема тільки для центральної влади? І хто контролюватиме виконання антикорупційної стратегій на регіональному рівні?

Радує факт, що обласна Рада не залишила громадськість сам на сам з цією проблемою та зголосилась втрутитись в ситуацію.

Татусяк СП коментар 18 12 2012Татусяк СП коментар 18 12 2012

Кiлькiсть переглядiв: 420

Коментарi

  • Анатолій

    2012-12-19 20:40:02

    Якщо представники НУО будуть конкретно запитувати у влади "по суті", їм стане неповадно творити безлад......

  • Дмитро

    2012-12-19 20:33:46

    Треба цей моніторинговий звіт також подарувати Президенту та премьєр - міністру. Можливо тоді щось зрушиться з місцяю...