• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інноваційно, конструктивно, результативно

Інноваційно, конструктивно, результативно

2014-05-16

/Files/images/02.jpg
Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України та Громадська організація «Філософія Серця» підписали Меморандум про співробітництво.

Рік тому, у партнерстві з громадськими організаціями "Гармонія" та "Громадська Студія" ми розпочали проект "Університет третьего віку - вікно у світ. Українські перспективи" .

За цей час більше ніж 350 пенсіонерів у Вінниці, Козятині, Хмільнику, Ізмаїлі та Рені пройшли курси комп'ютерної грамотності, почали вивчати англійську мову та тепер налаштовані на активну участь у соціальному житті у своїх містах.
В рамках проекту, за ініціативи пенсіонерів Ізмаїлу та організаційно-фінансової підтримки ГО "Гармонія" та "Територія ділових людей", при актвіній участі Придунайської філії МАУП в цьому місті відкрито перше соціальне Інтернет-кафе для людей пенсійного віку. Це гарний приклад цифрового прориву для тих кому за...

Проект підтримано Міністерством соціальної політики України, нашими парнерами стала така відома ІТ корпорація, як "Intel". Виробники програмних продуктів у сфері освіти ТМ "Розумники" також зробили свій соціальний вклад в розвиток пілотної частини проекту, забезпечив пенсіонерів Вінниці, Козятину та Хмільника мультимедійними посібниками з комп'ютерної грамотності.
У Вінницькій області регіональним партнером проекту від бізнесу стала компания "DataGroup", яка забезпечує для пенсіонерів зручний доступ до мережі Інтернет.

Варто зазначити, що нашими активними помічниками у розвитку проекту є територіальні центри соціального обслуговування у містах Вінниця, Козятин та Хмільник Вінницької області.

В цьому році ми плануємо долучити до співпраці у проекті ще 30 терцентрів, що діють на території Вінниччини. Інноваційний розвиток терцентрів дозволить навчати комп'ютерній грамотності більше ніж 1200 пенсіонерів на рік. Слід підкреслити, що у досягнені даної мети нам активно допомогає департамент соціальної політики Вінніцької обласної державної адміністрації. Таке порозуміння дуже важливе для розвитку регіональних ініціатив "Філософії Серця".

В рамках проекту нам вдалось поєднати професійність директорів терцентрів та їх готовність до інновацій, енергію та креатив громадських активістів, соціально-корпоротивну відповідальність бізнесу, далекоглядність керівників окремих ВНЗ та їх філій, підтримку влади на центральному та регіональному рівні. Така сінергія створює всі необхідні умови для успішного розвитку проекту.

Саме завдяки актуальності, масштабності та амбіційності проекту нам вдалося зробити наступний, важливий крок на шляху його розвитку - підпісати Меморандум про співробітництво з Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко під час підписання Меморандуму високо оцінив проекти ГО «Філософія Серця», які спрямовані на розвиток активного громадянського суспільства, сприяють соціальній адаптації людей старшого віку до реалій стрімкого розвитку цифрових технологій та, зрештою, підтримують впровадження електронного урядування в країні.

«Такі ініціативи не просто підвищують комп’ютерну грамотність людей старшого віку – вони мають надзвичайно велике соціальне значення, адже залучають населення до процесів е-управління, підвищують рівень їхньої самореалізації, відкривають перед ними нові можливості і перспективи», - заявив Володимир Семиноженко.

"Нам дуже приємно отримати високу оцінку нашої діяльності від профільної державної установи. Також ми радіємо факту підпісання Меморандуму та відкриттю партнерства з Держінформнауки" - в свою чергу зазначив заступник голови правління ГО "Філософія Серця" Олексій Сініцин.

Під час проведення робочої зустрічі сторони домовилися розробити спільний план розвитку проекту у поточному році та призначити відповідальних осіб для взаємодії.

Кiлькiсть переглядiв: 346

Коментарi