• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВОЛОНТЕРИ З СОЦІАЛЬНИХ ПИТАНЬ ОТРИМАЛИ ПОСТІЙНУ АДРЕСУ У ВІННИЦІ

ВОЛОНТЕРИ З СОЦІАЛЬНИХ ПИТАНЬ ОТРИМАЛИ ПОСТІЙНУ АДРЕСУ У ВІННИЦІ

2014-03-07

/Files/images/Приймальня 1.jpg

7 березня 2014 року у приміщенні Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА

(вулиця Соборна), відкривається громадська приймальна. Пенсійний калькулятор, отримання пільг, вирішення питань соціальної допомоги, консультування з соціального захисту – це далеко не повний перелік послуг, який запропонують активісти громадських організацій та фахівці Департаменту, працюючи разом. Окрім цього, в разі необхідності, волонтери будуть залучати до розв’язання питань і представників з інших установ.

Така співпраця громадськості з департаментом соціальної політики Вінницької ОДА стала можливою після підписання Меморандуму про співпрацю між Департаментом та коаліцією з 4-х громадських організацій – «Соціальна солідарність», «Філософія Серця», «Громадська студія» та «Контроль ради справедливості».

Для довідки: Ці громадські організації вже мають досвід ефективної діяльності у сфері соціальної політики. Так, окремі елементи такої роботи вже були апробовані у минулому році, що дозволило добитися позитивних змін в роботі Ладижинського та Плисківського інтернатів для розумово відсталих дітей, Брацлавського закладу для людей із захворюваннями нервової системи, виявити недоліки у роботі підприємств, що займалися харчуванням дітей-чорнобильців. Така ініціатива була оцінена та схвалена директором Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА Мариною Коваль.

Відкриття громадської приймальні – не єдина ініціатива коаліції 4-х громадських організацій.

Наступним кроком у їхній взаємодії є перехід до постійної спільної роботи у сфері соціальної політики.

Ще один напрямок – громадські експертизи. Активісти мають наміри, аналізуючи та узагальнюючи проблеми, на підставі відповідної експертизи нормативної документації підготувати зміни до тих документів, які не в повній мірі відповідають вимогам часу. Особлива увага приділятиметься соціальним стандартам, яким мають відповідати умови життя наших людей. Важливо, що такі експертизи ці громадські організації почали здійснювати не тільки у сфері соціального захисту, а й у інших сферах діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Незабаром розпочне роботу регіональне бюро громадських експертиз.

І третій напрямок, який реалізуватиметься – громадський контроль. Тобто, усунення всіх неправомірних дій органів влади, які будуть виявлені у ході роботи громадської приймальні та за результатами громадської експертизи, буде взяте на контроль громадськості аж до повного врегулювання відповідних проблем. Для цього є і певний досвід судового вирішення відносин з органами влади.

Позитивний досвід Вінницької області стосовно утворення громадської приймальні з соціальних питань буде поширений і для інших областей України.

Підписаний 7 березня 2014 року громадськими організаціями Меморандум про співпрацю з Департаментом соціальної політики Вінницької ОДА є відкритим для приєднання усім зацікавленим об’єднанням громадян.

/Files/images/Приймальня 3.jpg/Files/images/Приймальня 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 431

Коментарi