• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінниця-Дніпропетровськ: нам є чому вчитися один у одного

Вінниця-Дніпропетровськ: нам є чому вчитися один у одного

2012-12-12

/Files/images/DSC_0207.JPG

12 грудня 2012 року Філософія Серця в партнерстві з Асоціацією громадських організацій «ХІД» спільно з Дніпропетровською обласною Радою та Громадською Радою Дніпропетровській ОДА провели круглий стіл – презентацію на тему: «Розвиток сфери надання адміністративних послуг. Досвід впровадження на регіональному рівні».

Головною метою заходу було обговорення кращих практик надання адміністративних та публічних послуг у Дніпропетровській, Вінницькій областях та місті Київ та ознайомлення з досвідом Грузії у цій сфері.

Як зазначила голова правління «Філософії Серця» Юлія Грига, Грузія є справжнім лідером з якості та швидкості надання адміністративних послуг. «Один будинок юстиції в Тбілісі в день обслуговує біля 15 тисяч людей. В будинку працює майже 400 працівників. В одному приміщенні громадяни мають змогу отримати понад 300 видів послуг, середня тривалість оформлення яких складає 5-6 хвилин» - каже Юлія.

За словами заступника голови «Філософії Серця» Олексія Сініцина, побутова корупція в Грузії подолана. «Результати впровадження антикорупційної політики цієї сусідньої країни вражають! А от що стосується надання адміністративних послуг, то тут нам вже також є чим похвалитися. Наприклад, м Київ вже надає 6, так званих, швидких послуг. У місті відкрито 16 центрів надання адміністративних послуг. Багато чудових напрацювань має і Харків.» - зазначив Олексій.

Після обговорення кращих міжнародних та національних практик надання адміністративних послуг, учасники круглого столу відвідали центр «Відкрита влада Дніпропетровщини». Представники Вінницької делегації були приємно вражені роботою Центру та відзначили високий рівень відкритості та прозорості Дніпропетровської влади.

«Особисто мене цікавив відділ по доступу до публічної інформації та дуже сподобався «сенсорний кіоск» - інформаційний термінал, що знаходиться в приміщенні центру. Приємні співробітники, максимум інформації на інформаційних стендах. Нам є що переймати у колег з Дніпропетровська» - наголосила Юлія Грига.

А от Олексій Сініцин уважно вивчав ноу-хау Дніпропетровщини – спрощений доступ до адмінпослуг через пошту. «В усіх районах Дніпропетровської області проект вже працює. Цікаво буде ознайомитися з результатми його впровадження через певний час» - сказав Олексій Сініцин.

Зазначений захід відбувся в рамках реалізації проекту «Кращий досвід Грузії для українських реформ, який впроваджується ГО «Філософія Серця» за підтримки благодійного Фонду ім. Богдана Гаврилишина.

Кiлькiсть переглядiв: 484

Коментарi