• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Реєстрація громадських об’єднань у Вінниці здійснюється в «занадто європейських» умовах!

Реєстрація громадських об’єднань у Вінниці здійснюється в «занадто європейських» умовах!

2013-11-06

/Files/images/крысис.jpg

Другий місяць в Україні працює моніторингова мережа на підтримку політики сприяння розвитку громадянського суспільства. Громадська організація «Філософія Серця» є регіональним партнером мережі у Вінницькій області.

Днями громадські монітори завітали до Реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції, точніше – до сектору з питань легалізації об’єднань громадян.

І ось чому уточнюємо. Власне, Реєстраційна служба знаходиться в приміщенні міськвиконкому, в нашому відомому «Прозорому офісі», де створені чудові умови і для працівників служби, і для відвідувачів. Чого не скажеш про сектор з питань легалізації об’єднань громадян.

По перше, довідкова служба «Прозорого офісу» нам не могла точно повідомити місце знаходження Сектору. По друге, адреса, зазначена на сайті державної реєстраційної служби вже півроку, як неактуальна. Проте, табличка на будівлі за цією адресою все ще нагадує про колишню присутність реєстраторів.

Але все це квіточки! Ми їх все ж таки відшукали. В будівлі суду. З пропускним режимом. Без будь-яких ознак присутності. В кабінеті теж без будь-яких «опознавательных знаков» разом з громадською приймальнею та ще якимось відділом. Дві тендітні, але мужні жінки здійснюють реєстраційні дії щодо громадських об’єднань. На меблях, які викидали з кабінетів суду, двох стареньких комп’ютерах, навіть не маючи папок та конвертів. При цьому вони дуже привітливі і відкриті.

Але, безсумнівною «перлиною» будівлі є вбиральня. Вибачте за пікантну дрібничку, але не сказати про це не можна. Бо, щоб дістатися до «громадського» сектору реєстраційної служби, треба подолати цю біологічну зброю, яка, до речі, працює теж по принципу єдиного вікна. Вона знаходиться за кілька метрів до кабінету, але чути далеко!!! В таких умовах працювати неможливо! Це не те щоб європейські стандарти. Це, навіть, не радянські-вокзальні стандарти. І нашим реєстраторам треба віддати належне, що вони за таких умов, мужньо та якісно виконують свою роботу.

І що нас особливо здивувало, це режим роботи по суботах. Через прохідну охорона відвідувачів не пропускає і дівчата по черзі здійснюють прийом в парку на лавочці.

Тож, всі відвідувачі отримують послуги, за якими прийшли. Може зі свого боку і ми – представники третього сектору, маємо «допомогти» створити нормальні умови праці тим, хто нас реєструє?!

/Files/images/IMG_0514.jpg

/Files/images/IMG_0513.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 574

Коментарi