• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінницька ОДА отримала «ПОДЯКУ» за НЕвиконання програми

Вінницька ОДА отримала «ПОДЯКУ» за НЕвиконання програми

2013-11-05

/Files/images/чиновник.jpg

Результатом проведення першої для Вінницької ОДА громадської експертизи виконання єдиного «живого» пункту програми сприяння розвитку громадянського суспільства – проведення конкурсу для громадських організацій стало абсолютне ігнорування пропозицій. Тож, за наявності чисельних ляпів при проведенні конкурсу, громадські активісти навіть раді тому, що до решти заходів програми у адміністрації не дійшли руки.

Сьогодні, 5 листопада 2013 року, громадські організації офіційно передали подяку за НЕвиконання програми розвитку громадянського суспільства на ім’я голови облдержадміністрації, бо численні листи та перемовини, нажаль, не принесли результатів! Корпоративна солідарність! І це саме те, чому нам – третьому сектору, у них треба повчитися!

А тепер трохи про Конкурс та громадську експертизу його проведення.

Що нас стурбувало:

1. Протоколи засідання конкурсної комісії складені, м’яко кажучи, дивно! Голосує більше учасників, ніж присутні! Склад конкурсної комісії змінюється без підстав! Оригінальність деяких підписів викликає великі сумніви!

2. Угоди між організаціями-переможцями та управлінням на реалізацію проектів не укладались!

3. Звіти виконавців, ті що надали для експертизи, складені і підписані ВСІ начальником управління.

4. Прядок проведення конкурсу не приведено у відповідність до Постанови КМУ № 1049.

5. Копії документів для експертизи ми чекали протягом півтора місяці та отримали лише половину запитуваних!

І благодійні організації на наступний рік не зможуть прийняти участь у конкурсі , хоча їх участь і передбачена програмою. А рекомендації авторитетної організації «Український незалежний центр політичних досліджень» це просто «думка», яку враховувати департамент інформаційної діяльності не планує.

Що дивує, ніби то про все усно домовились громадські експерти з чиновниками по експертизі. Навіть листа направили, що зауважень не мають. Бо департамент зі свого боку пообіцяв виправити ляпи і підготувати нормальну відповідь. І, о диво, таки виправив, але зазначили, що то зроблено самостійно і раніше… до експертизи!

А про те, що на однакові запити різних організацій надаються різні відповіді, взагалі вже не варто говорити. То такі дрібниці.

Тож, підсумовуючи все зазначене, громадські експерти запропонували губернатору 235 тис. грн., які закладені бюджетним запитом Департаменту інформаційної діяльності на реалізацію програми, але які залишилися навіть не запитувані, витратити на преміальні для працівників зазначеного департаменту за вагомий внесок в розбудову громадянського суспільства на Вінниччині.

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 392

Коментарi