• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Так хто ж винен, що громада не отримала на розвиток понад 200 тис грн.? Рада чи адміністрація?

Так хто ж винен, що громада не отримала на розвиток понад 200 тис грн.? Рада чи адміністрація?

2013-10-25

/Files/images/IMG_0024_2.jpg

Вже півтора роки на Вінниччині діє програма сприяння розвитку громадянському суспільству, яка передбачає низку заходів на активізацію громади та немалі кошти на їх виконання. Громадські організації «Філософія Серця» та «Громадська студія» постійно перевіряють її виконання. І от яких висновків дійшли громадські експерти. З усіх заходів програми за два роки виконується тільки один – конкурс для громадських організацій.

Дослідивши бюджетний запит головного виконавця програми – департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації, виявлено що на 2013 рік закладено 585 тис грн.!!! Тобто депутати проголосували за фінансування програми в цьому розмірі.

Проте, крім традиційного конкурсу, а це 350 тис грн. цього року, так нічого і не реалізовано. Під час зустрічі представників громадськості з заступником голови ОДА та директорами департаментів 25 жовтня 2013 року відповідальність за невиконання одного з пріоритетних напрямків державної політики виконавча влада намагалася перекласти на народних обранців. Так, директор департаменту інформаційної політики Світлана Василюк заявила, що це депутати не дали грошей.

Може, за логікою чиновників, депутати мають постійно питати, чи збираються ті виконувати свої обов'язки та пропонувати їм на це грошенят.

От так і розбудовуємо громадянське суспільство, відфутболюючи громадськість з кабінету до кабінету. Роками...

В які кабінети звертатися далі, щоб програма з категорії «декларацій» перейшла до категорії «дій»? Можливо питання варто виносити на національний рівень та порівнювати життєздатність таких програм з іншими регіонами?

Кiлькiсть переглядiв: 345

Коментарi