• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Соціальні заклади мають і можуть бути комфортними: Вінницький досвід

Соціальні заклади мають і можуть бути комфортними: Вінницький досвід

2013-08-20

/Files/images/12.40DC!OpenElement&FieldElemFormat=jpg.jpg

Вперше за історію соціальних закладів Вінниччини на їх зібрання завітав голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк. Відбулося це завдяки відданості та небайдужому ставленні до свої роботи директора департаменту соціальної політики Вінницької облдержадміністрації Марини Коваль. Представникам громадянського суспільства дуже приємно спостерігати за такими змінами. Взагалі, варто відмітити кардинальні зміни у роботі департаменту: кадрові зміни, відкрита інформація про ціни закупівель продуктів харчування закладами соціальної сфери, використання нових підходів та тісна співпраця з громадськими організаціями. Впевнені, така робота обов’язково позначиться на «підопічних» департаменту, який працює за трьома основними принципами: створення гідних умов існування, забезпечення повноцінного харчування та дбайливе ставлення персоналу.

Саме тому для проведення зустрічі було обрано Вороновицький психоневрологічний інтернат. Всього за два роки цей заклад перетворився з занедбаного закладу в «квітучий сад». Це зайвий раз доводить, що кадри вирішують все ! Директор інтернату продемонстрував колегам з усієї області, як господарський підхід дозволяє в ці непрості часи, зробити процвітаючим та комфортним заклад, який є для 205 його «постояльців»» рідним домом. Про досягнення у здешевленні собівартості продуктів харчування дивіться у презентації інтернату в приєднаному файлі.

За розрахунками облдержадміністрації у 2013 році на утримання закладів соціальної сфери заплановано виділити 56 млн. грн. Вже виділено 29 млн. грн. А наше завдання допомогти керівництву департаменту проконтролювати ефективність та доброчинність використання бюджетних грошей !

Саме тому «Філософія Серця» планує провести громадський моніторинг закупівель, що здійснюються окремими закладами.

Кiлькiсть переглядiв: 404

Коментарi