• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадськість Хмільника вперше в області експертувала міську владу на корупціогенність

Громадськість Хмільника вперше в області експертувала міську владу на корупціогенність

2012-11-29

/Files/images/DSC_0029.JPG

29 листопада 2012 року в м. Хмільнику відбулась презентація Методології проведення антикорупційної громадської експертизи, що була апробована громадською організацією «ПРАВО». Голова «ПРАВА» Віталій Дорох окресли основні цілі та завдання, нормативно-правову базу та принципи проведення антикорупційної громадської експертизи (АГЕ) та запропонував учасникам круглого столу спільно проаналізувати проекти Експертних пропозицій за результатами проведення АГЕ проектів Положень «Про порядок встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів в місті Хмільнику» та «Про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Хмільник».Голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига зазначила, що висновки та пропозиції зручніше було б готувати у порівняльній таблиці, в проекті Положення «Про порядок встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів в місті Хмільнику» варто з’ясувати чи на підставі нових ДБНів готувався документ, чи передбачить проект впорядкування встановлених раніше гаражів.

На засіданні був присутній голова Громадських рад при Вінницькій облдержадміністрації та при Вінницькій облраді Пилип Прудиус. «Нам необхідно налагоджувати комунікацію між громадськими радами, що дасть можливість представляти інтереси району на вищому рівні» - підкреслив він. Також, пан Прудиус запропонував голові ГО «ПРАВО» Віталію Дороху увійти до складу обласних громадських рад.

Завершив захід заступник голови районної ради Юрій Дячок словами про актуальність та необхідність таких заходів саме на районному рівні та наголосив на готовності районної ради підтримувати подібні громадські ініціативи.

Кiлькiсть переглядiв: 408

Коментарi